Alleen Goldies verliest radiofrequentie

Goldies Radio uit Sint-Niklaas verliest zijn erkenning als lokale radio. Dat is het belangrijkste gevolg van de nieuwe erkenningsgolf voor lokale radio's in het Waasland.


Met het hervormde frequentieplan wil de overheid dat de erkende lokale radiostations een groter luisterpubliek kunnen aanspreken en economisch leefbaarder zijn dan de huidige. Goldies verliest zijn frequentie niet alleen in Kruibeke, maar ook in Sint-Niklaas. Bezieler Pierre Cant reageert verbolgen. "Hier zijn politieke spelletjes gespeeld. We zijn het enige station met een serieuze omzet, we hebben vier halftijdse medewerkers in dienst en we hebben een groot luisterbereik, maar toch krijgt Radio Land van Waas toevallig nog anderhalf punt op honderd méér dan ons in de beoordeling. Dat is niet ernstig meer."

21 jaar

Goldies Radio bestaat intussen 21 jaar. Of dit écht het einde betekent, is nog afwachten. In Beveren verliest Radio Galaxy immers de frequentie 105.7, maar in de plaats komt Magic Gold, waarbij naar verluidt Pierre Cant van Goldies betrokken is. Bij een verhuis van de zendmast naar Haasdonk en een naamsverandering kan Goldies mogelijk in Beveren en Kruibeke blijven bestaan. Verder behoudt Radio Beverland de frequentie 106.1. In Sint-Niklaas komt VBRO, een netwerkradio uit Brugge, op 106.4. Op 106.8 blijft RGR en Radio Land van Waas verhuist naar de 107.9. "Het was stress op D-day, maar we zijn beloond voor onze inzet", klinkt het daar. Op de 107.2 in Kruibeke komt Radio Antigoon, wat in september al bekend was. En tot slot blijft ook Radio Minerva in Linkeroever op de 98.0. (PKM/JVS)