Albert Heijn-supermarkt opent de deuren

De nieuwe Albert Heijn werd gisteren feestelijk geopend.
Foto JVS De nieuwe Albert Heijn werd gisteren feestelijk geopend.
De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn is nu ook geland in Sint-Niklaas. De winkel aan de Puitvoetstraat is de tweede in het Waasland en biedt werk aan 54 mensen.

Supermarkt Albert Heijn heeft gisteren feestelijk de deuren geopend aan de Puitvoetstraat, vlak naast de vernieuwde Euro Shop, op een steenworp van het Waasland Shopping Center. In de regio beschikt Albert Heijn nu over twee supermarkten: in Beveren en in Sint-Niklaas. De vestiging in Lokeren werd eind mei overgenomen door supermarktketen Carrefour, na de fusie tussen Delhaize en Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn. Voor de komst van de populaire Nederlandse supermarkt heeft Euro Shop de hele site het voorbije jaar ingrijpend veranderd. De meeste gebouwen werden gesloopt om plaats te maken voor een eigentijds winkelcomplex waar, naast AH, ook Euro Shop zelf en Brantano zitten.


De West-Vlaamse familie Kerckhof, eigenaar van de Euro Shop-keten, investeerde fors in de Sint-Niklase vestiging. Er is een ruime, nieuwe parking met een 500-tal plaatsen. De nieuwe AH-supermarkt zelf heeft een oppervlakte van 1.700 vierkante meter. "Zowel Belgische toppers als de typische Hollandse producten kan men hier vinden. We brengen ook een uitgebreider aanbod, onder meer met speciale Turkse en Marokkaanse producten en veel aandacht voor de Aziatische keuken", schetst franchisenemer Marco Van Ende. In de nieuwe supermarkt werken 54 mensen, die lokaal gerekruteerd werden. (JVS)