"Was er 30 jaar geleden ook al bij"

FANS UREN IN RIJ VOOR HANDTEKENING CLOUSEAU IN SHOPPING CENTER

Saskia Biebaut en haar dochters Jilles en Jenna gaan samen met Koen en Kris op de foto.
Yannick De Spiegeleir Saskia Biebaut en haar dochters Jilles en Jenna gaan samen met Koen en Kris op de foto.
Het Waasland Shopping Center werd zaterdag overrompeld door fans van Clouseau. Allemaal wilden ze een handtekening en een foto met hun idolen Koen en Kris Wauters, die hun nieuwste album Clouseau30 kwamen voorstellen. "Het zijn gewoon toffe gasten met het hart op de juiste plaats", zegt een trouwe fan.

'Anne, als ik jou zie ben ik niet meer bij te sturen!' Met die hit begon het eind jaren tachtig allemaal voor Koen en Kris Wauters. Hun populariteit schoot als een komeet de lucht in. Heel wat fans volgen hen na dertig jaar nog steeds op de voet. Ook zij waren zaterdag nauwelijks bij te sturen; voor de handtekeningsessie in het Waasland Shopping Center stond in een mum van tijd een wachtrij van het middenplein tot aan de Zara.

Trouwe fan van het eerste uur José (77) slaat een praatje met Koen en Kris.
Yannick De Spiegeleir Trouwe fan van het eerste uur José (77) slaat een praatje met Koen en Kris.

Helden

Hun geduld werd even op de proef gesteld toen Koen en Kris een kwartiertje later dan voorzien op het podium tevoorschijn kwamen en dan bleek er nog een pen te ontbreken voor handtekeningen uit te delen, maar de trouwe fans maalden er niet om en trakteerden hen op luid gejuich. Ontelbaar veel smartphones werden bovengehaald om hun helden te vereeuwigen.

Saskia Biebaut op de foto met Koen Wauters tijdens de opnames van 'Wedden Dat' in 1999.
Repro De Spiegeleir Saskia Biebaut op de foto met Koen Wauters tijdens de opnames van 'Wedden Dat' in 1999.

Botsauto's

Ingrid Massart (58) uit Stekene was samen met haar vriendin Carolyne Pauwels (36) en diens dochter Silke (12) al om 13 uur op de afspraak, drie uur voor de start van de signeersessie. "Ik volg Koen en Kris al sinds het begin. De eerste keer dat ik ze zag optreden, was dertig jaar geleden in de Handelsbeurs in Stekene. Na dat concert heb ik hen nog ontmoet op de botsauto's", lacht Ingrid. "En de reden waarom we hier al zo vroeg staan? Ik wil het risico niet lopen dat ik naast een handtekening grijp."


Eén van de oudste fans aanwezig is José De Windt (77), die op de afspraak is met haar dochter Kristien. "Het zijn gewoon twee toffe gasten met het hart op de juiste plaats. Mijn dochter heeft zelfs twee exemplaren van hun nieuwste cd: één voor de auto en één voor thuis. Natuurlijk gaan we ze allebei laten signeren."


Ook Saskia Biebaut (40) uit Grembergen volgt Koen en Kris al jaren op de voet. Ze bracht zaterdag haar dochters Jilles en Jenna, beiden 9, mee naar het Shopping Center. "Alles is begonnen met 'Anne'. De muziek sprak me aan als jong meisje en bovendien is en was Koen een knappe en sympathieke zanger. Ik ben naar hun optredens beginnen gaan en heb opnames met Koen als presentator voor televisie bijgewoond. Sindsdien laat ik geen gelegenheid voorbijgaan als ze in de buurt zijn om langs te gaan. Hun muziek blijft steengoed."

Ingrid, Silke en Carolyne wachtten uren lang om een handtekening van hun idolen te bemachtigen.
Yannick De Spiegeleir Ingrid, Silke en Carolyne wachtten uren lang om een handtekening van hun idolen te bemachtigen.