"Breng belijning aan in afwachting van fietspad"

Jos De Meyer op het viaduct in de Hoogkamerstraat, waar er geen aparte fietsstrook is.
Foto Kristof Pieters Jos De Meyer op het viaduct in de Hoogkamerstraat, waar er geen aparte fietsstrook is.
Vlaams volksvertegenwoordiger Jos De Meyer (CD&V) doet een oproep om belijning aan te brengen in de Hoogkamerstraat tussen Sint-Niklaas en Temse. "De aanleg van het beloofde fietspad zal namelijk nog wel een tijdje aanslepen", zegt De Meyer. "Vooral bovenop het viaduct is het momenteel levensgevaarlijk om te fietsen."

Elke dag pendelen een groot aantal scholieren en werknemers via de Hoogkamerstraat met de fiets tussen Temse en Sint-Niklaas. Vanuit Temse rijden vooral scholieren naar de secundaire scholen in Sint-Niklaas en in de omgekeerde richting is er veel woon-werkverkeer naar de industriezone TTS.

Onveilig

Het is echter niet bepaald de veiligste verbinding omdat er geen fietspad aanwezig is. Pas voorbij het kruispunt Hoogkamerstraat-Houten Schoen is er op het grondgebied van Sint-Niklaas een dubbelrichtingsfietspad. Er is intussen wel al een startnota opgemaakt voor de aanleg van een fietspad, maar het dossier blijft aanslepen. Er zijn met Sint-Niklaas, Temse en het Agentschap Wegen en Verkeer dan ook heel wat betrokken partijen. "Het lijkt soms wel de processie van Echternach", klaagt parlementslid Jos De Meyer (CD&V).

Verschil

"De intenties zijn er wel, maar er komt maar weinig schot in de zaak." Hij roept daarom de stad Sint-Niklaas en de gemeente Temse op om belijning aan te brengen op het wegdek. "Dit kost niet zoveel geld maar maakt wel al een groot verschil", vindt hij. "Vooral bovenop het viaduct is het momenteel levensgevaarlijk om te fietsen. Vrachtwagens rijden er rakelings langs fietsers. Er is wel een betonstrook voor de fietsers maar die verschilt amper in kleur met het wegdek. Door belijning aan te brengen, zullen bestuurders hopelijk toch al iets meer afstand houden." (PKM)