Raya voor één dag medewerker van Matthias Diependaele

Raya mocht naast Matthias Diependaele plaatsnemen in het Vlaams parlement.
Frank Eeckhout Raya mocht naast Matthias Diependaele plaatsnemen in het Vlaams parlement.
Raya De Wandel (16) uit Sint-Lievens-Houtem mocht vandaag een dag meedraaien als medewerker van Matthias Diependaele in het kader van YOUCA (Youth for Change and Action). “Misschien stap ik door deze ervaring wel zelf in de politiek”, reageert Raya. 

YOUCA, Youth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Hierbij wisselen jongeren een dag school in om ergens te gaan werken, waarbij het loon voor hun geleverde diensten naar een project gaat van een goed doel. Dit jaar gaan de opbrengsten naar enkele jongerenprojecten in Ecuador en België.

N-VA-fractieleider in het Vlaams parlement, Matthias Diependaele, kreeg vandaag hulp van streekgenoot Raya De Wandel, een 16-jarige studente uit Sint-Lievens-Houtem. Zij vergezelde Matthias in de commissie Economie in de voormiddag. Op de Dag tegen Kanker nam zij het woord om een paar constructieve vragen te stellen aan minister Muyters over het onderzoek naar kankertherapieën. De vragen gingen vooral over doorbraken in het onderzoek naar kanker zoals immunotherapie en hoe Vlaanderen zich globaal plaatst in de strijd tegen kanker. Nadien hielp zij bij het opstellen van een schriftelijke vraag, alsook dit persbericht. Ook mocht ze helpen bij de voorbereiding van de ministerraad. 

“Als student heb ik kunnen ervaren hoe het allemaal in zijn werk gaat hier in het Vlaams parlement. Ik ben wel geïnteresseerd in de politiek, ook omdat mijn beide ouders politiek geëngageerd zijn, en zag deze dag daarom als een uitgelezen kans om eens achter de schermen mee te werken. Ik heb dan ook heel veel bijgeleerd. Het is een dag die me zeker zal bijblijven en wie weet stap ik ooit zelf in de politiek”, reageert Raya enthousiast.

Raya mocht zelfs een parlementaire vraag stellen.
Frank Eeckhout Raya mocht zelfs een parlementaire vraag stellen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.