Openluchttoneel en opstoken eeuwenoude oven tijdens kermis

De organisatoren pakken uit met een goed gevuld programma
Frank Eeckhout De organisatoren pakken uit met een goed gevuld programma
De Bavegemse verenigingen slaan opnieuw de handen in elkaar om de kermis op 22 en 23 september nieuw leven in te blazen. Een rits activiteiten staan op het programma, met als blikvanger een openluchttoneel en het opnieuw opstoken van de eeuwenoude oven in de Hoge Hellesemweg.

Twee jaar geleden namen een aantal verenigingen het inititatief om een aantal activiteiten te programmeren en nu krijgt dit een vervolg. "De bedoeling is om mensen samen te brengen in een ongedwongen sfeer, waarbij vooral gezinnen worden uitgenodigd om langs te komen", klinkt het

Op zaterdagnamiddag organiseert het Oudercomité van basisschool Klim-Op een rommel-, speelgoed- en boekenmarkt. "Er is een springkasteel, een kinderfuif en een marktcafé. ’s Avonds organiseert OKRA een kaarting voor verse of droge worsten. Om 17 uur wordt de kermis officieel geopend aan de oven in de Hoge Hellesemweg. De Vriendenkring van de school wil de oven nieuw leven inblazen en er een Bavegemse lekkernij in bakken. Dat wordt een ‘Bavegems Schijterke’, wat tevens de scheldnaam is voor de Bavegemnaars", vertelt Jo Dedeurwaerder.

Uniek wordt het straattheater ‘De nonnetjes in Bavegem’ geschreven door Bavegemnaar Roland De Mesel en geregisseerd door Chris De Naeyer in een unieke setting. "Het toneel wordt om 17.15 uur opgevoerd op de trappen van de kerk. De twee Bavegemse zangkoren, Nova et Vetera en Toontje Hoger, zorgen voor de muzikale begeleiding. Ook Heemkunde Houtem werkt mee aan het evenement met een fototentoonstelling in de kerk. Beeldmateriaal van het oude Bavegem én over oude houtovens wordt tentoongesteld."

Op zaterdagavond is er in de parochiezaal een optreden van plaatselijk artiest Marnix Matthijs. "Hij brengt meezingers van vroeger en nu. Ook het muziekcentrum doet zijn duit in het zakje met een optreden van hun Garageband. Op kermiszondag 23 september is er traditioneel een wielerwedstrijd: de Grote Prijs Hubert Verhoeyen voor junioren, een organisatie van de plaatselijke wielerclub. Aan de kerk wordt een kermiscafé uitgebaat door voetbalclub Oranjezonen Bavegem", geeft Dedeurwaerder nog mee. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.