Open Vld vraagt nieuwe samenstelling overlegorgaan jeugdhuis: gemeentebestuur legt verzoek naast zich neer

Jeroen Prové wil dat het overlegorgaan voor het jeugdhuis opnieuw wordt samengesteld.
Frank Eeckhout Jeroen Prové wil dat het overlegorgaan voor het jeugdhuis opnieuw wordt samengesteld.
Jeroen Prové (Open Vld) heeft op de gemeenteraad in Sint-Lievens-Houtem een nieuwe samenstelling van het overlegorgaan van het jeugdhuis gevraagd. Het gemeentebestuur weigerde hierop in te gaan.

Jeugdhuis Reflex kampt al een hele tijd met werkingsproblemen, waardoor het jeugdhuis geen vaste openingsuren meer heeft. Jeroen Prové kaartte de problematiek aan op de gemeenteraad, maar kon op weinig respons rekenen. Hij werd niet alleen in de steek gelaten door de meerderheid, ook bij de oppositie vond Prové geen steun. “Ik betreur dat het bestuur de hersamenstelling van het overlegorgaan uitstelt, de werking ervan boycot en de samenkomst in de huidige samenstelling wordt afgedaan als overbodig. De belangen van de jeugdraad en het jeugdhuis blijven blijkbaar beter binnenskamers, deze worden afgedaan als ‘work-in-progress’ maar transparantie is hierbij overbodig. We zullen er als Open Vld-fractie nauw op toezien dat dit overlegorgaan conform de reglementen tijdig opnieuw wordt samengesteld, namelijk drie maanden na de installatieraad, en onmiddellijk nadien kan samenkomen. We zullen blijven hameren op een snelle samenkomst en ‘overleg’ tussen de jeugd en alle politieke fracties. Intussen staan we klaar om elk debat omtrent het jeugdbeleid en het jeugdhuis te voeren, maar bij voorkeur ook met de jongeren", zegt Prové.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.