Man rijdt in op politiecombi na achtervolging: twee agenten lichtgewond

De wagen werd klemgereden op het Eiland.
Frank Eeckhout De wagen werd klemgereden op het Eiland.
Na een achtervolging is een 58-jarige man met zijn bestelwagen op het Eiland in Sint-Lievens-Houtem ingereden op een combi van politie Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. Daarbij raakten twee agenten gewond.

De achtervolging startte zaterdagmorgen omstreeks 9 uur in Kerkstraat in Letterhoutem waar de man vluchtte nadat de politie werd opgeroepen voor familiaal geweld. De politiepatrouille riep versterking op en kon de man even later al insluiten op het Eiland, net voor het Marktplein in Sint-Lievens-Houtem. De vluchtende man gaf zich echter nog niet over en reed in op de politiecombi die uit de tegenovergestelde richting kwam. De twee inzittende agenten raakten daarbij gewond.

Volgens omstaanders werd er ook een schot gelost maar dat wordt door de politie formeel ontkend. Wel dreigde de man ermee zich een kogel door het hoofd te schieten waardoor de agenten heel omzichtig te werk gingen. De man kon uiteindelijk toch overmeesterd worden.

Door het voorval bleef Eiland een hele tijd afgesloten voor het verkeer. Omwonenden werden aangemaand om binnen te blijven. Politie Ninove werd opgeroepen om bijstand te verlenen.

De wagen werd klemgereden op het Eiland.
Frank Eeckhout De wagen werd klemgereden op het Eiland.
Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem werd opgeroepen omdat er rook kwam uit één van de wagens.
Frank Eeckhout Brandweerpost Sint-Lievens-Houtem werd opgeroepen omdat er rook kwam uit één van de wagens.
Politie Ninove kwam in bijstand.
Frank Eeckhout Politie Ninove kwam in bijstand.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald Polutnik

    Waarom hebben ze deze crimineel weer tegengehouden als hij zich toch van het leven wilde nemen . Nu gaan we nog meer last krijgen van deze crimineel als hij na een paar dagen weer vrij komt .