Infoavond voor ouders over internet en privacy

De infoavond vindt plaats in de speelzaal van de school
Frank Eeckhout De infoavond vindt plaats in de speelzaal van de school
De vriendenkring van basisschool Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem organiseert op donderdag 4 oktober om 20 uur een interactieve infoavond over internet en privacy.

Spreker Tom Van Renterghem loodst de ouders van de leerlingen de avond op interactieve wijze door met vragen zoals: Wat gooi jij zelf zoal te grabbel op het web en wat beschouw je als honderd procent privé? En hoe gaan je kinderen daarmee om? Hoor je het donderen in Keulen bij termen als cookies, phishing en sharenting? Dankzij deze sessie leer je kritisch omgaan met instellingen, reclame en wachtwoorden en krijg je heel wat tips voor je kinderen rond privacy. 

De infoavond wordt gekruid met getuigenissen van kinderen en jongeren, ouders en experts. Via animatiefilmpjes en infographics krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. De vorming is interactief opgebouwd met onder meer een quiz en een stellingenspel. Hierbij worden er heel wat concrete tips aangereikt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.