Bordeauxdog valt hondjes aan tijdens wandeling

Rani heeft de aanval overleefd, maar houdt er wel een trauma aan over. Net als haar baasje Anita.
Foto Frank Eeckhout Rani heeft de aanval overleefd, maar houdt er wel een trauma aan over. Net als haar baasje Anita.
De hondjes van Anita Faes uit Vlierzele zijn vrijdagavond tijdens een wandeling aangevallen door een ontsnapte Bordeauxdog. "Die vechthond greep Rani bij haar achterlijf en schudde ze hevig door elkaar. Daarna sprong die dolle hond tegen mij aan waardoor ik viel", getuigt Anita.

Voor haar dagelijkse avondwandeling trok Anita via een wandelwegeltje in Luikerveld naar de wal in het Hemelrijk in Vlierzele. "In een tuin langs dat wegeltje lopen twee Bordeauxdogs. Dat was ook nu zo. Plots hoorde ik achter mij iets aankomen.Toen ik omkeek zag ik zo'n vechthond op ons komen afgestormd. En voor ik het wist had die Rani in zijn muil. Ik krijst een schopte tot hij Rani losliet", vertelt Anita.

Trauma

Daarna keerde de Bordeauxdog zich tegen haar. Gelukkig daagde net op dat moment de eigenaar op. "Die moet mijn gekrijs gehoord hebben. Hij gaf zijn hond een rammeling met de leiband, riep mij toe dat hij waarschijnlijk een gat in de omheining had gevonden en maakte rechtsomkeer. Zonder ook maar te vragen hoe het met mij en mijn hondjes ging." Met de hevig bloedende Rani in haar handen, haastte Anita zich naar huis. "Ik dacht dat ze verlamd was achteraan omdat ze haar achterpoten liet slepen. Een uur later zat ik al met haar bij de dierenarts. Die heeft haar de eerste zorgen toegediend. Gelukkig gaat Rani de aanval overleven, maar ze heeft wel een trauma opgelopen. Ze kwispelt nog met haar staart, maar is heel wantrouwig geworden." Anita heeft klacht ingediend bij de politie. "Door dat baantje fietsen dagelijks kinderen naar het voetbalveld even verderop. Ik mag er niet aan denken dat die hond daar loopt als er kinderen passeren", zegt Anita. (FEL)