Oud-burgemeester Annick Willems (57) stapt na 30 jaar uit de politiek

Annick Willems, in haar jaren als burgemeester, op de trappen van het gemeentehuis van Sint-Laureins.
JSA Annick Willems, in haar jaren als burgemeester, op de trappen van het gemeentehuis van Sint-Laureins.
Oud-burgemeester Annick Willems (57) uit Sint-Laureins stapt eind dit jaar uit de politiek.

Annick Willems werd in 2006 de allereerste vrouwelijke burgemeester van het Meetjesland. In 2012 werd haar CD&V echter afgestraft, en moest haar ploeg naar de oppositie. Ook op 14 oktober kon CD&V het tij in Sint-Laureins niet doen keren. Annick Willems was deze keer niet langer lijsttrekker, maar liet dat over aan Patrick De Greve. Willems werd lijstduwer en haalde nog 546 voorkeurstemmen. Maar nog eens zes jaar in de oppositie ziet ze niet zitten. Annick Willems gaat deze legislatuur nog uit doen, maar eind dit jaar stopt ze na dertig jaar met politiek.

Annick Willems is ook jarenlang provincieraadslid geweest. Ooit was ze zelfs in de running om gedeputeerde te worden, maar dat heeft haar partij haar nooit gegund. Dat heeft bij de politica altijd een zure smaak nagelaten. Willems wil zich nu volop concentreren op haar job als algemeen directeur van het college Ten Doorn in Eeklo. “Politiek was een mooie tijd, maar nu wil ik mij op andere zaken concentreren”, zegt Annick Willems nog.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.