De Warande serveert huisbier Boeleke

Dirk Boelens en Mireille Praet met het huisbier 'Boeleke'.
Moens Dirk Boelens en Mireille Praet met het huisbier 'Boeleke'.

Gastronomisch restaurant De Warande in Sint-Jan-in-Eremo pakt uit met een eigen huisbier. Het Boeleke staat voortaan bovenaan de suggestiekaart.


Dirk Boelens en Mireille Praet van De Warande leerden vorig jaar de uitbaters van brouwerij Boelens uit Belsele kennen. "Een bier voor Boelens en gebrouwen door Boelens", lacht chef Dirk. "Wel leuk dat we dezelfde familienaam hebben en dus ook het bier een beetje naar ons genoemd is. Het bier is gebrouwen op basis van een bestaand recept van de brouwerij. Het etiket is gemaakt van een schilderij dat ons moeder Odette destijds heeft gemaakt. Als je vanaf de voordeur van het restaurant naar de overkant kijkt: dat is wat het etiket nu weerspiegelt. Het bier is vanaf nu verkrijgbaar in ons restaurant, in een exclusief glas van brouwerij Boelens. Het is de bedoeling om hiermee ons gamma streekbieren verder uit te bouwen. Niet alleen als aperitief of digestief, maar ook als begeleider van gerechten in De Meetjeslandse Tafel."


Het Boeleke is een blonde tripel van 8,5 graden. Het aroma is licht moutig en geroosterd. De smaak heeft een fruitige volle aanzet, kruidig en pittig. De afdronk is dan weer licht bitter. (JSA)