Chauffeur met 1,66 promille belandt op zijn dak in gracht

Archiefbeeld.
Wouter Spillebeen Archiefbeeld.
In de Kruiskenstraat in Sint-Laureins gebeurde zaterdagmiddag rond 17 uur een zwaar ongeval. Een wagen belandde in de gracht en kwam tot stilstand op zijn dak. De chauffeur had 1,66 promille in zijn bloed, er vielen gelukkig geen gewonden.

De bestuurder, een 45-jarige Roemeense uit Sint-Laureins en zijn passagier, een 27-jarige Roemeen uit Waregem, hadden geluk. Ze konden ongedeerd op eigen kracht uit het voertuig klimmen. De bestuurder legde een positieve ademtest af, hij had 1,66 promille in zijn bloed. Wat neerkomt op een achttal pintjes voor een volwassen man. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Bij het ongeval werd een verlichtingspaal geraakt waardoor een technicus van Eandis ter plaatse kwam om de stroom af te sluiten. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen en het water in de gracht te neutraliseren door de brandstof en olie die erin was terecht gekomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.