Beschonken bestuurder krijgt 6 maanden na dodelijk ongeval

De bestuurder verloor de controle over zijn stuur.
Foto JEW De bestuurder verloor de controle over zijn stuur.
De 28-jarige Kim G. uit Watervliet is veroordeeld tot zes maanden cel, helft met uitstel, 18 maanden rijverbod en 3.000 euro boete na een dodelijk ongeval in de Hijftestraat in Lochristi.

Kim G. had op 25 november 2016 samen met Alain Gilot enkele biertjes en bacardi-cola's gedronken. Hoewel hij 1,45 promille (goed voor 7 glazen) alcohol in zijn bloed had, stapte hij toch in zijn wagen. In een bocht in de Hijftestraat verloor hij rond 16 uur de controle over het stuur omdat hij te snel reed. Volgens de verkeersdeskundige reed hij tussen de 70 en 90 per uur in de bebouwde kom. Hij begon te tollen en werd in de flank gegrepen door een ander voertuig. Passagier Alain Gilot overleed ter plaatse. De bestuurder die uit de tegenovergestelde richting kwam, brak onder meer zijn neus, pols, voet en ribben. Zijn borstkas was ingedrukt en een ruggenwervel was verschoven.


De doodrijder probeerde de schuld bij zijn passagier te leggen, omdat die geen gordel droeg. Volgens de politierechter overleed de man door de impact van het ongeval. De Watervlietnaar werd eerder al veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs in een niet-verzekerd - en niet-ingeschreven voertuig. Hij moet ook zijn theoretisch en praktisch rijbewijs opnieuw afleggen en zich medisch en psychologisch laten testen.


(JEW)