Man negeert voorwaarden en riskeert effectief rijverbod

De Griffie van de politierechtbank in het Mechelse gerechtshof
David Legreve De Griffie van de politierechtbank in het Mechelse gerechtshof
Een man uit Sint-Katelijne-Waver riskeert een rijverbod en een geldboete omdat hij enkele jaren geleden betrapt werd terwijl hij reed onder invloed van drugs.

In 2016 kreeg de man hiervoor een straf opgelegd met probatie-uitstel. Hij moest wel begeleiding volgen voor zijn drugsprobleem. “Alleen stuurde hij zijn kat naar het justitiehuis. Hierdoor komt de zaak opnieuw voor de rechtbank”, legt de openbaar aanklager uit. Hij vorderde opnieuw een rijverbod en een geldboete, deze keer effectief.

Volgens de raadsvrouw van de man gaat het om een misverstand. “Hij dacht dat hij die begeleiding zelf moest opstarten. Iets wat hij ook effectief gedaan heeft bij De Sleutel. Intussen heeft hij dat traject afgelegd maar blijft hij in begeleiding en gaat hij ook langs bij de psycholoog”, aldus de advocate. “Bovendien heeft hij maar een keer een uitnodiging gekregen van de justitie-assistent. Nadien heeft hij er niets meer van gehoord.” Vonnis op 4 februari. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.