21 bestuurders betrapt op asociaal rijgedrag op R6

Op de afrit van de R6 ter hoogte van de Liersesteenweg in Sint-Katelijne-Waver heeft de politiezone Bodukap een controle-actie georganiseerd. 21 autobestuurders werden beboet omdat ze de voorsoortpijlen niet volgden.
Autobestuurders op de afrit moeten links of rechts afslaan, ze mogen niet rechtdoor. Als ze dat wel doen, brengen ze mogelijk fietsers in gevaar.
Facebookpagina: Lokale politiezone Bodukap Autobestuurders op de afrit moeten links of rechts afslaan, ze mogen niet rechtdoor. Als ze dat wel doen, brengen ze mogelijk fietsers in gevaar.

Autobestuurders op de R6 moeten aan de afrit van de Liersesteenweg de richting volgen die aangegeven wordt door voorsorteerpijlen op hun rijvak alsook door de verkeerslichten.

“Voor de bestuurders is het dus verboden om rechtdoor te rijden en aan de overzijde van de Liersesteenweg de oprit van de R6 te nemen”, legt de politie verder uit.

“Vaak levert dit gevaarlijke situaties op omdat op dat ogenblik fietsers die aan de overzijde rijden eveneens groen licht hebben en de autobestuurders deze fietsers kunnen aanrijden.”

Bij de politie-actie werden in ongeveer twee uur tijd 21 autobestuurders beboet. Ze kregen een boete van 58 euro omdat ze de verkeersregels aan de afrit aan hun laars lapten. Volgens de verbalisanten werden door de manoeuvres twee fietsers in gevaar gebracht. “Deze bestuurders kregen een bijkomend proces-verbaal”, klinkt het tot slot bij de politie.

Gsm-gebruik

De politie ontving verder ook nog drie onmiddellijke inningen voor het gebruik van de gsm achter het stuur en beboette een autobestuurder omdat hij zijn veiligheidsgordel niet droeg. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij geen boorddocumenten op zak had. De politie kondigde dergelijke controle-acties nog aan in de nabije toekomst. 
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels