Werknemer van tuinaanlegbedrijf zwaargewond bij spectaculair ongeval aan Kennedytunnel

De brandweer moest de geknelde chauffeur bevrijden.
Kristof Pieters De brandweer moest de geknelde chauffeur bevrijden.
Bij een zwaar ongeval net voor de Kennedytunnel op de Antwerpse Ring richting Gent is een werknemer van een tuinaannemingsbedrijf uit Sint-Gillis-Waas donderdagmiddag zwaargewond geraakt. Omstreeks 13.20 uur reed de man met zijn kleine vrachtwagen net voor de ingang van de tunnel in op zijn voorligger.

De bestuurder van een Audi reed vervolgens nog eens in op het voertuig van het tuinaanlegbedrijf. De klap was zo hevig dat de bestuurder met zijn onderste ledematen gekneld kwam te zitten. De Antwerpse brandweer moest ter plaatse komen om de man uit zijn verhakkelde stuurcabine te bevrijden. Hij werd met niet levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de brandweer heeft de man al bij al nog veel geluk gehad.

De twee inzittenden van de Mercedes kwamen er met de schrik van af, net als de andere vrachtwagenchauffeur. Zijn truck liep op een paar krassen na geen schade op. Hij kon zijn reis na het invullen van de nodige documenten verder zetten. De twee andere voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden getakeld. Door het ongeval waren twee van de drie rijstroken meer dan een uur versperd. De verkeershinder was dan ook niet te overzien. Op een bepaald moment moesten bestuurders meer dan anderhalf uur geduld oefenen vanaf Antwerpen-Noord. Nadat de brandweer de rijbaan had opgeruimd werd de weg om 14.45 uur opnieuw opengesteld.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.
Kristof Pieters De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.
De bestuurscabine was totaal verhakkeld.
Kristof Pieters De bestuurscabine was totaal verhakkeld.
Kristof PietersReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.