Waasland Wolves krijgen vaste stek

SPORTCOMPLEX HOUTVOORT BREIDT UIT MET LAP GROND VAN 7.290 M2

De Waasland Wolves gebruiken tijdelijk het voetbalplein van FC Herleving, maar zal in de sportzone een definitieve stek krijgen.
Foto Kristof Pieters De Waasland Wolves gebruiken tijdelijk het voetbalplein van FC Herleving, maar zal in de sportzone een definitieve stek krijgen.
Voor de uitbreiding en herinrichting van sportcomplex Houtvoort is een ontwerper aangesteld. Daarbij werd er gepolst naar de noden van de sportclubs. Die behoeftes zijn uiteenlopend: van Finse piste over openluchtbarbecue tot een eigen terrein. Zo zijn Waasland Wolves al een paar jaar op de dool omdat er nergens een veld voor American Football bestaat. De club kan nu terecht bij voetbalclub Herleving in Sint-Pauwels, maar krijgt een eigen stek.

De aanleiding van de heraanleg van de sportzone is de aankoop van een perceel achter de Pottersdreef voor de uitbreiding van het Houtvoortcomplex. Het gaat om een lap grond van 7.290 vierkante meter, die aansluit op de sportzone. "Die is al enkele jaren te klein om aan alle behoeften te voldoen. Deze grond geeft ons wat ademruimte en biedt veel mogelijkheden", zegt schepen van Sport Harry De Wolf (CD&V). "We werden geselecteerd voor een begeleidingstraject van het Instituut voor Sportbeheer waarmee we de hele Houtvoortsite zullen bekijken. Tijdens een overleg in juni hebben alle sportclubs hun noden op tafel kunnen leggen. In totaal worden er 13 extra functies gevraagd. Het gaat niet alleen om sportinfrastructuur want we willen dat Houtvoort ook een ontmoetingsfunctie krijgt. Zo vragen individuele sporters een Finse piste en buurtbewoners willen een openluchtbarbecue. Verder heeft de ruiterclub plannen om haar overdekte hal uit te breiden en vragen de korfbalclub en de Waasland Wolves een terrein. Die twee zijn wel bereid om een veld te delen."

Tijdelijk onderdak

De American Football-ploeg Waasland Wolves is opgericht in Stekene. Al van bij de start in 2015 is de ploeg op zoek naar een eigen stek. Sinds drie maanden hebben ze tijdelijk onderdak gevonden bij voetbalclub FC Herleving Sportief Sint-Pauwels. "De club stelt ons een terrein ter beschikking, maar ook kleedkamers en douches. Na een wedstrijd wordt de kantine opengesteld. We zijn zowel Herleving als het gemeentebestuur dankbaar dat ze ons uit de nood hebben gered", zegt Kevin De Meulenaere. "Het scheelde weinig of onze club met 43 leden stond op straat. Eind deze maand is een evaluatie van de samenwerking gepland, maar alle partijen zijn erg tevreden. Het is natuurlijk wel afwachten wat de winter brengt. Als het terrein te zwaar belast wordt, komen we misschien opnieuw in de problemen. We blijven dus zeker vragende partij voor een definitieve stek. Een veld delen met de korfbalclub is geen probleem. We weten ook wel dat alle sportinfrastructuur zo optimaal mogelijk gebruikt moet worden."


Schepen De Wolf verwacht tegen februari een eerste ontwerp en een definitief plan tegen medio 2018. "We gaan natuurlijk niet alles tegelijk kunnen realiseren. Het veld zal prioriteit krijgen, maar we moeten ook bekijken welke kleedkamers en douches de clubs kunnen gebruiken. Dit kan in sporthal De Route zijn of bij voetbalclub Sporting Sint-Gillis-Waas. Mijn grote droom is één centraal gebouw in de sportzone met een cafetaria op de bovenverdieping en een fitness, kleedruimtes en sanitair op het gelijkvloers. Dit is aan de ontwerper meegegeven maar het is nu afwachten welk prijskaartje er aan die droom zal hangen."