Reynaertbank in ere hersteld

De Reynaertbank werd in zijn oude glorie hersteld
Kristof Pieters De Reynaertbank werd in zijn oude glorie hersteld

De Reynaertbank aan het rondpunt in de Klingedijkstraat in De Klinge is in zijn oude glorie hersteld. Het is een exemplaar uit een reeks rustbanken die in 1955 geplaatst werden voor een Reynaertroute. Elke rugleuning is voorzien van twee verzen uit het Reynaertepos met bijhorend tafereel. Het ontwerp en de schildering van het tafereel en de verzen in gotisch schrift werden uitgevoerd door wijlen kunstenaar Romain Goeters (1916-1996). “Helaas zorgde het weer voor slijtage van de schildering”, zegt schepen van Toerisme Marita Meul (CD&V). “Deze banken, geplaatst in acht gemeenten, vormen waardevol Waas erfgoed. De bank werd daarom vervangen met veel respect voor de originele bank van meer dan 60 jaar geleden.” Kunstenares Myriane Matthys startte een gedetailleerde zoektocht naar het originele ontwerp met de juiste vormgeving van het tafereel, het gotisch handgeschreven tekst en het exacte kleurenpallet. Nadien schilderde ze het Reynaerttafereel opnieuw op de rugleuning van de nieuw geplaatste bank.”

Het tafereel op de  Reynaertbank werd door kunstenares Myriane Matthys vakkundig overgeschilderd.
Kristof Pieters Het tafereel op de Reynaertbank werd door kunstenares Myriane Matthys vakkundig overgeschilderd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.