's Middags voortaan op afspraak in gemeentehuis

Bezoekers van het gemeentehuis moeten voortaan eerst een ticket nemen.
Foto Kristof Pieters Bezoekers van het gemeentehuis moeten voortaan eerst een ticket nemen.
Sint-Gillis-Waas gaat de dienstverlening in het gemeentehuis verbeteren. De openingsuren zijn niet alleen verruimd, maar voortaan kan men ook 's middags langskomen na het maken van een afspraak.

"Het is al een eerste stap met het oog op de ingebruikname van ons gloednieuw administratief centrum begin volgend jaar", zegt burgemeester Chris Lippens (CD&V). "De bouw liep wat vertraging op, maar dat weerhoudt ons niet om nu al van start te gaan met de nieuwe dienstverlening."


Concreet kunnen inwoners net als vroeger nog elke voormiddag zonder afspraak terecht in het gemeentehuis en dit van 9 tot 12.30 uur. In de namiddag kan men voortaan ook langskomen tussen 14 en 17 uur, maar dan wel na het maken van een afspraak. Op dinsdag is dat zelfs tot 19 uur. De zaterdagopeningen worden wel beperkt tot één per maand. Een afspraak maken kan online, telefonisch via 03/727.17.00 of via de nieuwe ticketzuil in de hal van het gemeentehuis. Daar moet men voortaan ook een volgnummer nemen en vervolgens plaatsnemen in de wachtruimte.


"Op de meeste dagen is het wachten heel beperkt, maar op zaterdag was het wel vaak drummen. Door op afspraak te werken, kunnen mensen een bezoek beter inplannen", legt Lippens uit. Ook nieuw is de verhuis van de dienst Welzijn naar de OCMW-site. Deze zit nu samen met de sociale dienst van het OCMW en vormt het nieuwe Welzijnshuis. Dat is open van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur. (PKM)