Ga naar de mobiele website
^ Top

"En ik woon hier pas een week"

WAGEN MIST BOCHT EN KNALT TEGEN GEVEL HUIS IN KRONENHOEKSTRAAT

Met vereende krachten duwt de brandweer het wrak uit het deurgat.
Foto Pieters Met vereende krachten duwt de brandweer het wrak uit het deurgat.
In de Kronenhoekstraat in Sint-Gillis-Waas is dinsdagavond een spectaculair verkeersongeval gebeurd. Een bestuurder verloor er de controle over zijn wagen, ramde een geparkeerde auto en belandde tegen de gevel van een huis. "En ik woon hier pas een week", zucht de bewoonster aangeslagen.

De omstandigheden waarin het ongeval gebeurde, zijn voorlopig nog niet helemaal duidelijk. Een Citroën Berlingo kwam rond 23 uur de straat ingereden vanuit de Blokstraat. Bij het nemen van de bocht raakte de bestuurder de controle over zijn wagen kwijt. De auto belandde aan de overkant van de weg tegen een geparkeerde wagen en knalde vervolgens tegen de gevel van een woning.

Schrik

De twee inzittenden kwamen er met de schrik vanaf. Ook de bewoonster beleefde de schrik van haar leven, toen haar huis daverde bij de impact. "Gelukkig zat ik niet in de woonkamer, maar was ik achteraan in huis bezig", vertelt ze. "Ik dacht eerst dat het plafond was ingestort. Het was een enorme klap. Toen ik voorzichtig poolshoogte ging nemen in de gang, stond de deur wagenwijd open en stak er een auto naar binnen. Ik kon zelf niet naar buiten, want de doorgang was versperd. Op straat hoorde ik geroep en getier. Er waren intussen voorbijgangers gestopt en ook enkele buren kwamen kijken wat er allemaal aan de hand was. De bestuurder heb ik niet gesproken. Die was al uit de wagen toen ik mijn hoofd naar buiten stak."


De vrouw had zich de komst naar de Kronenhoekstraat wel anders voorgesteld. "Ik ben pas vorige week verhuisd. Dat er zoiets zou gebeuren, is het laatste wat ik verwachtte", lacht ze. Een brandweerman klauterde over het wrak en ging de dame een handje helpen bij de opkuis. "Er zijn veel stenen weg langs beide kanten van de deurpost, maar de stabiliteit van de woning is nooit in gevaar geweest", zegt Jan Van Mieghem, postoverste van de brandweer Sint-Gillis-Waas. "Aanvankelijk was er een alarmerende melding van instortingsgevaar, maar brandweermannen hadden op weg naar de kazerne al gezien dat de schade nog meeviel."


De brandweer moest wel een tandje bijsteken om het wrak uit de deurpost te trekken. Toen de politie klaar was met de vaststellingen, werd met vereende krachten het wrak een metertje opgeschoven, zodat de onfortuinlijke bewoonster niet langer opgesloten zat in haar huis. Vervolgens kon de brandweer de brokstukken opruimen en het deurgat dichtmaken. Door het ongeval was de Kronenhoekstraat een tijd afgesloten voor alle verkeer.Meld een bug