Vader op begrafenis na fataal ongeval met brommobiel: “Stop met de discussies en ga verder met het leven. Voor haar.”

VIDEO. Honderden vrienden en familieleden nemen afscheid van June (15)

“Stop met die discussies over hoe gevaarlijk een Aixam wel kan zijn. Ga verder met het leven en amuseer jullie. Asjeblieft, blijf verder leven voor haar.” De vader van June Michiels (15), één van de dodelijke slachtoffers van het ongeval met de brommobiel in Sint-Genesius-Rode, nam voor een overvolle kerk in Lasne afscheid van zijn dochter woensdagochtend.

De kerk van de parochie Saint-Etienne-Ohain in Lasne (Waals-Brabant) was veel te klein voor de honderden familieleden en vrienden die woensdag afscheid namen van June. Het tienermeisje zat naast Alix Koerperich (18) in de brommobiel die vrijdagnacht verongelukte op de Waterloosesteenweg in Sint-Genesius-Rode. Ook Alicia overleefde het ongeluk niet. De twee andere inzittenden raakten gewond. 

De lijkwagen met de witte kist van June aan boord werd onder politie-escorte naar het kerkje gebracht. Buiten volgden tientallen mensen de dienst op een grote schermen. Vooraan stond een grote zwart-witfoto van June en op de kist werden twee harten vol bloemen gelegd. 

Mozkito

I love you

De familie van June nam zelf het woord. De vader van het meisje vertelde in tranen wat zijn dochter voor hem betekende. “Op een dag kreeg ik een telefoontje van je moeder toen ik in Nice zat met de man die later je dooppeter zou worden”, vertelde hij. “Ze wou me absoluut spreken en in het vliegtuig hoorde ik dat mama zwanger was. Je hebt ons verrast door je komst en je bent altijd onze verrassing geweest. Nu vertrek je ook onverwacht. Weet dat je een zonnestraal was vol geluk en verrassingen. Ik weet niet wat ik moet denken van dit lot. Je was daar op een slecht moment, op een slechte plaats, in slechte omstandigheden. Stond het in de sterren geschreven? Ik weet het niet. I love you. Ik hoop dat June in jullie herinneringen blijft verder leven en dan vooral om de positieve dingen en niet omwille van het ongeluk. Blijf verder leven en blijf jullie amuseren. Stop met die discussies over hoe gevaarlijk een Aixam kan zijn. Alsjeblieft, leef verder voor haar.”

Mozkito

Ziekenwagens 

Ook de zus van June en een vriendin namen nog het woord op de plechtigheid. “Het doet pijn om te beseffen dat je er nooit meer zal zijn”, vertelde haar vriendin. “Voor ons komt dit verlies helemaal onverwacht. Maar je zal voor altijd in ons hart verder leven.” 

De twee meisjes die het ongeluk overleefden, woonden het afscheid ook bij. Ze werden met ziekenwagens overgebracht naar de kerk. Zondagnamiddag woonden ze zo ook al de stille optocht bij die de familie van de slachtoffers organiseerde in Sint-Genesius-Rode. Onder de aanwezigen waren ook heel wat leden van de Waterloo Ducks Hockey Club waar June hockey speelde. Heel wat aanwezigen kregen het moeilijk en moesten overmand door emoties de kerk verlaten.

Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito
Mozkito14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ghislain Geerts

  Ik begrijp het niet er gebeurt eens een ongeluk met een brommobiel en voor sommige zouden ze moeten verbieden maar er gebeuren procentueel meer dodelijke ongevallen met een auto zouden we dan liever de auto niet verbieden. Luister naar wat de vader zegt leef verder.

 • Els Pauwels

  aan al diegene die zeggen dat ze die brom mobielen moeten verbieden. Wees consequent en zeg dan ook dat alle auto's verboden moeten worden. Hoeveel auto's rijden er geen voetgangers of fietsers dood.

 • Peter Cauwels

  Heel goed gezegd van de vader. Wens hem en de andere nabestaanden veel sterkte toe. Er gebeuren dagelijks (al dan niet dodelijke) ongevallen met fiets(st)ers ook. Moeten fietsen dan ook verboden worden? Een ongeluk met een tragisch einde. Helaas. Kan iedereen overkomen. Rust in vrede, June.

 • gustaaf carpels

  Leef mensen leef dat was de boodschap van de vader leef en maak plezier

 • Pascal Van de Paar

  En er zijn hier duidelijk ook nog mensen die nog steeds niet willen inzien dat zo'n brommobiel NIET thuis hoort op de openbare weg. Uit fouten kan men leren, en ik bedoel wel degelijk onze regering!