Te snelle tachtiger krijgt geen straf: “Hij kende het traject niet en zijn vrouw was ziek”

In de politierechtbank in Halle kreeg een 84-jarige man geen straf nadat hij te snel reed.
Mozkito In de politierechtbank in Halle kreeg een 84-jarige man geen straf nadat hij te snel reed.
Een 84-jarige man uit Dworp heeft in de politierechtbank geen straf gekregen nadat hij vorig jaar 83 km/uur reed in de bebouwde kom.

W.V. duwde het gaspedaal te diep in op de Eigenbrakelse Steenweg. Maar politierechter Dina Van Laethem toonde zich mild omdat de man na al die jaren nog altijd een blanco strafblad had. Zijn advocaat vertelde ook dat de man zich normaal altijd aan de snelheidslimiet houdt. “Die dag reed hij van Dworp naar Sint-Genesius-Rode om boodschappen te doen”, klonk het. “Maar plots moest hij omrijden wegens wegenwerken. Zo kwam hij op de Eigenbrakelse Steenweg terecht — een traject dat hij niet kende en waarvan hij dacht dat het een zone 70 was.”

De advocaat voegde er nog aan toe dat W.V. die dag gehaast was omdat zijn vrouw, met wie hij binnenkort zestig jaar getrouwd is, ziek was. De rechter toonde haar hart en besloot de opschorting van straf uit te spreken. Dat betekent dat W.V. geen straf krijgt — tenzij hij in de eerstkomende tijd toch nog iets mispeutert.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.