Begrafenisondernemer tapt nu ook uw pintjes

NIEUWE UITBATER CAFETARIA WAUTERBOS BEHOUDT OOK EERSTE JOB

Begrafenisondernemer Patrick Bert (53) en zijn vrouw Valérie Deron (40) baten voortaan de cafetaria uit van zwembad Wauterbos in Sint-Genesius-Rode.
Foto Mozkito Begrafenisondernemer Patrick Bert (53) en zijn vrouw Valérie Deron (40) baten voortaan de cafetaria uit van zwembad Wauterbos in Sint-Genesius-Rode.
Patrick Bert (53) zal voortaan samen met zijn vrouw Valérie Deron (40) de cafetaria van zwembad Wauterbos uitbaten. Maar opmerkelijk genoeg blijft hij ook zijn eerste job uitoefenen: die van begrafenisondernemer. "Na 28 jaar is deze afwisseling meer dan welkom", aldus Patrick. "En als ik als begrafenisondernemer een oproep krijg, sta ik er twintig minuten later."

Sinds twee weken kunnen de bezoekers van zwembad Wauterbos - na tien maanden wachten - opnieuw iets eten of drinken in de cafetaria, waar Patrick en Valérie een bloeiende zaak van willen maken. "We serveren allerlei drankjes, maar ook broodjes, lasagne, spaghetti en kleinere snacks", vertelt Patrick. "We zullen ook voetbalwedstrijden uitzenden op groot scherm. Voorts kunnen mensen de cafetaria huren voor feestjes of koffietafels."


En zo zou Patrick klanten van zijn ene zaak kunnen doorverwijzen naar de andere. Naast zijn nieuwe functie als uitbater van de cafetaria is hij immers ook al 28 jaar zaakvoerder van PFB, een begrafenisonderneming in de Brusselse Hoogstraat. "Ik was ooit nog garagist bij Lada in Sint-Genesius-Rode", doet Patrick zijn eigenaardige parcours uit de doeken. "Ik wilde vervolgens brandweerman worden, maar ik werd niet aangenomen. Uiteindelijk ben ik in de uitvaartsector terechtgekomen. Eerst als werknemer, later met mijn eigen zaak. Maar na bijna dertig jaar wilde ik wel eens iets anders doen. Valérie en ik zagen hier op de publiciteitsborden dat het gemeentebestuur iemand zocht voor de cafetaria, en dus hebben we ons kandidaat gesteld. Maar ik wil mijn collega's van andere begrafenisondernemingen in Rode zeker geen concurrentie aandoen. Zij kunnen hier voor hun klanten ook perfect de ruimte huren. Zelf blijf ik intussen wel aan de slag bij PFB. Als ik een oproep krijg, sta ik twintig minuten later in Brussel. Dit valt dus zeker te combineren."


Gisteren staken Patrick en Valérie de handen al uit de mouwen, en de eerste reacties van de cafetariaklanten zijn alvast positief. "Ik heb trouwens al ervaring in de horeca", aldus Patrick. "Jaren geleden baatte ik het Café des Capucins uit, ook in de Hoogstraat in Brussel. Dat was een echte bruine kroeg, maar deze cafetaria is dan toch wel leuker. Hier zijn de mensen goedgezind en het is plezant werken. In Brussel kan het in de late uurtjes wel wat uit de hand lopen, en raken de gemoederen al eens oververhit. De cafetaria is ook een mooi tegengewicht voor mijn werk in de begrafenissector. Daar verloopt alles sereen, terwijl het er in Wauterbos vrolijker aan toe mag gaan."

Verhuizen

Het koppel woont momenteel nog in Woutersbrakel, maar wil binnenkort in Sint-Genesius-Rode op zoek gaan naar een nieuwe stek. "Het lijkt me zeker een toffe gemeente om te wonen", zegt Patrick. "En als we hier iets willen opbouwen, lijkt het ons toch wel eenvoudiger om dichterbij te wonen. We werden hier alvast goed ontvangen. De mensen zijn dan ook blij dat ze opnieuw iets kunnen eten en drinken in de cafetaria."