Alweer extra gemeenteraad over oproepingsbrieven

De gemeenteraadsleden blazen alweer verzamelen in de raadzaal voor een zitting waarbij het enkel gaat over de oproepingsbrieven die werden uitgestuurd voor de verkiezingen.
Mozkito De gemeenteraadsleden blazen alweer verzamelen in de raadzaal voor een zitting waarbij het enkel gaat over de oproepingsbrieven die werden uitgestuurd voor de verkiezingen.

Woensdagavond vindt er alweer een gemeenteraad in Sint-Genesius-Rode plaats waarbij het enkel over de oproepingsbrieven zal gaan die uitgestuurd werden in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Daarbij wordt dit keer het beroep besproken dat het schepencollege wil aantekenen bij de Raad van State tegen de beslissing van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) om de beslissing die de gemeenteraad over het versturen van de oproepingsbrieven te vernietigen. Vlaams schepen Anne Sobrie (Respect) weigerde het aantekenen van het beroep goed te keuren en dus moet de gemeenteraad beslissen. Eind september werd er dus ook al een gemeenteraad georganiseerd over het versturen van de oproepingsbrieven. Omdat daar werd beslist om de brieven in zowel het Frans als het Nederlands te versturen, greep minister Homans in.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.