Voorbereidende werken heraanleg N17 van start

De heraanleg van de N17 Provincialeweg in Sint-Amands komt stilaan in zicht. Voor de heraanleg kan starten, plant het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) enkele voorbereidende werken.

"Van 16 tot en met 27 oktober worden de bomen langs de N17 tussen de Oppuurseweg en Lippelodorp gerooid. Dit is nodig om plaats te maken voor het nieuwe fietspad. In de verdere toekomst zullen we het fietspad nog verder van de rijbaan aanleggen en worden er nieuwe bomen geplant. In de huidige heraanleg is dat echter nog niet mogelijk", klinkt het bij AWV.


"Na het rooien van de bomen, starten de nutsmaatschappijen met het verplaatsen en vernieuwen van hun nutsleidingen. Deze werken starten midden november en duren tot midden februari. In het voorjaar van 2018 volgt dan de heraanleg van de Provincialeweg, deze werken zullen ongeveer 9 maanden duren en in fasen uitgevoerd worden. Het doel is een veiligere N17 voor zowel fietsers als automobilisten."

Omleiding

Tijdens het rooien van de bomen wordt de Provincialeweg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer en zwaar vervoer. Dit verkeer zal worden omgeleid via de E17 en de N16. Lokaal verkeer kan een plaatselijke omleiding volgen. De nutsmaatschappijen zullen enkel werken op het fietspad en in de berm.


De gemeente Sint-Amands en het Agentschap Wegen en Verkeer organiseren een infosessie om de voorbereidende werken van dit najaar toe te lichten, op 28 september om 20 uur in GC De Nestel, Buisstraat 19C in Sint-Amands. (EDT)