Sint-Amands herdenkt Wapenstilstand
met expo 'Anne Frank' en fakkeltocht voor vrede

De tentoonstelling over Anne Frank loopt in de bib van Sint-Amands.
David Legreve De tentoonstelling over Anne Frank loopt in de bib van Sint-Amands.

De bibliotheek van Sint-Amands is nog tot en met 18 november de thuis van de reizende tentoonstelling ‘Lezen en schrijven met Anne Frank’. Op zondag 11 november vindt, ook naar aanleiding van Wapenstilstand, een ‘fakkeltocht voor de vrede’ plaats, en wordt het boek ‘Loopgravenhel(d)’ voorgesteld.

“De expo ‘Lezen en schrijven met Anne Frank’ brengt het verhaal van het Joodse meisje dat tijdens de oorlogsjaren ondergedoken zat in het ‘Achterhuis’. Anne verslond daar massa’s boeken en schreef er haar wereldberoemde dagboek. Er is geen betere plaats dan onze bibliotheek om dit verhaal te brengen, omdat Anne zelf neerpende dat net lezen en schrijven haar deden volhouden”, zegt cultuurverantwoordelijke Liesbeth De Keersmaecker. 

“Met 3 wanden werd de grootte van het kamertje van Anne symbolisch nagebootst, zodat iedereen zelf kan aanvoelen hoe klein die ruimte waar het meisje jarenlang zat eigenlijk wel was. De expo is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. Wij nodigen alle zesde leerjaren van onze gemeente bovendien uit om langs te komen voor een workshop rond Anne Frank.”

“De expo is niet de enige activiteit naar aanleiding van Wapenstilstand. Op zondag 11 november kan iedereen meestappen in onze ‘fakkeltocht voor de vrede’. We starten om 18 uur aan de Donkere Kapel in de Hekkestraat, waar Harmonie Lippelo met de Last Post een hulde brengt op het kerkhof . Daarna wandelen we tot het herdenkingsmonument voor de gesneuvelden in de Kerkstraat, waar poëzie wordt gebracht. Onze eindhalte is dorpshuis De Leeuw, waar de Sint-Amandse Sandra J. Paul om 20.30 uur haar nieuwste boek ‘Loopgravenhel(d)’ voorstelt. De auteur vertelt, leest voor en signeert. Tot slot planten we op 11 november een vredesboom aan GC de Nestel, om zo de 4 herdenkingsjaren rond 100 jaar WOI officieel af te sluiten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.