Eveline blaast 105 kaarsjes uit zónder Kris Peeters

Eveline snijdt de taart aan voor haar 105de verjaardag. Kris Peeters had andere plannen en kon niet aanwezig zijn.
Foto Legreve Eveline snijdt de taart aan voor haar 105de verjaardag. Kris Peeters had andere plannen en kon niet aanwezig zijn.

Maar liefst 105 kaarsjes blies Eveline De Prins maandag uit in het Sint-Amandse woonzorgcentrum Ter Schelde. Ze deed dat voor het eerst sinds enkele jaren zonder een bezoek van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V). Hij kwam de voorbije jaren steeds op bezoek, en had Eveline beloofd dit te blijven doen. Na de verkiezingen van zondag bleek het echter iéts te druk om de jarige te bezoeken. "Er stonden iets te veel andere verplichtingen op het programma, maar de minister-president is mevrouw De Prins niet vergeten en heeft een boeket bloemen voor haar besteld", zegt woordvoerder Luc De Seranno.


Eveline liet de de pret echter niet bederven door de afwezigheid van de minister-president. Ze vierde haar bijzondere verjaardag met haar medebewoners en familie en een grote verjaardagstaart. "Kris Peeters had gebeld om zich te verontschuldigen, en ik begrijp best dat hij op dit moment andere dingen aan zijn hoofd heeft. Al had ik hem er wel heel graag bij gehad", aldus de jarige. (EDT)