Biebfabriek opent de deuren

De 'Biebfabriek', zo heet de afdeling die FabLab Klein-Brabant opent in de bibliotheek van Sint-Amands. "De Biebfabriek wordt een plek waar je aan het experimenteren kan gaan met toestellen zoals een 3D-printer, een laser-cutter, een robothand, een 'virtual reality'-bril...", somt bibliothecaris Lydie Wils op.

"We beginnen klein: de eerste plannen zijn om tijdens workshops iedereen te laten kennismaken met deze nieuwigheden. Een bibliotheek is een plek waar mensen dingen moeten kunnen ontdekken en oppikken. Vroeger stond 'geletterdheid' vooral voor het letterlijke lezen en schrijven, maar het begrip is veel breder dan dat. Het gaat ook om omgaan met informatie, kennis begrijpen en gebruiken, zelf iets leren ontwerpen en creëren. Net daarom hoort deze makerspace zo goed thuis in een bibliotheek. De Biebfabriek in Sint-Amands is de eerste sattelietpost van FabLab Klein-Brabant, later plannen we er ook nog eentje in de nieuwe bibliotheek van Bornem."


De Biebfabriek opent de deuren op zaterdag 25 november op de eerste verdieping van de bibliotheek in de Emile Verhaerenstraat 71 in Sint-Amands. Iederen is welkom van 14-16 uur om het aanbod te ontdekken. http://www.fablabkleinbrabant.be (EDT)