Werken ontbrekende stukken Districtenfietsroute gestart

De kaart toont de districtenfietsroute.
Saskia Castelyns De kaart toont de districtenfietsroute.
De verdere aanleg van de 'Districtenfietsroute' is gisteren gestart. De werken gaan samen met nutswerken aan de Ringlaan in Wilrijk. De Districtenfietsroute verbindt de districten buiten de Antwerpse Ring en de gemeente Schoten. In het najaar van 2018 zullen zeven ontbrekende stukken, samen goed voor 4,2 kilometer fietspad, klaar zijn.

De Districtenfietsroute is 20 kilometer lang en loopt van Petroleum Zuid in Hoboken tot Merksem en Luchtbal. De route bundelt veel gebruikte fietsverbindingen tussen de districten.


Het grootste deel van de route bestaat vandaag al, maar er zijn nog ontbrekende stukken. Zeven missing links van de fietsroute worden met deze werken aangepakt, samen goed voor 4,2 kilometer fietspad. Het Fietsfonds, de provincie Antwerpen, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM nv), de stad Antwerpen, de districten Hoboken, Wilrijk, Berchem, Borgerhout, Deurne en Merksem en de gemeente Schoten, financieren samen deze werken voor een totaalbedrag van circa 4 miljoen euro. De BAM treedt op als bouwheer.


De werken starten in Wilrijk op de Ringlaan. De voorbereidende nutswerken zijn al bezig, op 2 oktober beginnen de hoofdwerken. Verkeer op de Ringlaan blijft tijdens de nutswerken mogelijk in beide richtingen. Ter hoogte van de werfzone blijft net zoals vandaag één rijstrook beschikbaar voor het autoverkeer en een brede strook voor voetgangers en fietsers.


De rest van de rijbaan en de parkeerstrook worden gebruikt als werfzone. (SCA)