Vlaams Belanger in elkaar geslagen

GEMEENTERAADSLID KREEG EERDER AL DOODSBEDREIGINGEN

Gianni Peeters kreeg een klap tegen zijn hoofd en viel flauw. Artsen hebben een zware hersenschudding vastgesteld. "Ik heb geluk gehad, zeiden ze."
Foto Klaas De Scheirder Gianni Peeters kreeg een klap tegen zijn hoofd en viel flauw. Artsen hebben een zware hersenschudding vastgesteld. "Ik heb geluk gehad, zeiden ze."
De 28-jarige fractieleider van Vlaams Belang in Schoten is vrijdagavond in elkaar geslagen. Waarom? Dat blijft onduidelijk. Gianni Peeters heeft zijn belager(s) niet gezien. De politie is met een onderzoek gestart en hield Peeters al in de gaten, nadat hij een maand geleden doodsbedreigingen ontving.

Gianni Peeters zoekt zelf ook nog antwoorden. Vrijdagavond ging hij nog iets drinken in café De Salamander voor hij aan zijn nachtshift in de haven ging beginnen. "Ik had een paar watertjes op en rond 20 uur ben ik naar mijn auto gewandeld om me thuis nog even om te kleden", doet het gemeenteraadslid het verhaal. "Onderweg naar huis had ik het gevoel dat een andere auto me volgde. Die automobilist reed heel dicht achter mij. Ik had duidelijk het gevoel dat er iets mis was. Daarom dacht ik ook om niet naar huis te rijden, maar naar de parking van de Carrefour in Schoten. Die is open tot 21 uur en daar loopt altijd volk rond. Op de parking bleef die wagen mij volgen. Dan ben ik uitgestapt om eens te horen wat nu eigenlijk het probleem was."


En dan is het licht bij Peeters letterlijk uitgegaan. "Ik moet meteen een klap tegen mijn slaap hebben gehad, waardoor ik het bewustzijn ben verloren." Een paar minuten later kwam Gianni terug bij. "Dan ben ik terug in mijn auto gestapt en naar huis gereden. Mijn vrouw schrok zich een ongeluk. Ik zat onder het bloed, mijn oogkas was helemaal dicht. Maar op dat moment was ik nog van plan om te gaan werken. Toen ik terug in de auto zat, begon ik te braken en werd mijn hoofdpijn alsmaar erger. Ik ben direct naar de spoed van Jan Palfijn gereden."


De artsen stelden een zware hersenschudding vast. "Ik heb geluk gehad, zeiden ze, dat ik geen bloedingen of fracturen heb. Tot zaterdagnamiddag hebben ze onderzoeken gedaan."

Mes in brievenbus

Na zijn ontslag in het ziekenhuis ging Peeters bij de politie klacht indienen. "De politie neemt zaak ernstig", zegt Peeters. "Was dit zinloos geweld, of is er meer aan de hand?"


De Vlaams Belanger legt meteen de link naar de doodsbedreigingen van een maand geleden. "Eerst kreeg ik een dreigbrief. Kort daarop vond ik een mes in mijn brievenbus." Sindsdien patrouilleert de politie vaker aan zijn huis. Bij de laatste gemeenteraad hielden twee agenten in burger hem extra in de gaten. "Daarna is het eigenlijk terug rustig geworden. Ik ben niet iemand die snel bang is en ik kan veel verdragen, maar hier mag het wel stoppen. Ik heb ook een gezin met twee kindjes."

Terug herinneren

De politie onderzoekt de zaak. "Ik heb mijn belager(s) niet gezien en er staan ook geen camera's op de parking van Carrefour. De dokters hebben gezegd dat het mogelijk is dat ik me bepaalde dingen terug zou kunnen herinneren, maar dat is afwachten."