Politie trekt ten strijde tegen foutparkeerders op gehandicaptenparking

De Schotense politie is streng voor wie onrechtmatig een gehandicaptenplaats inneemt.
RV De Schotense politie is streng voor wie onrechtmatig een gehandicaptenplaats inneemt.
De lokale politie van Schoten hield maandag extra controles op het rechtmatig gebruik van de gehandicaptenparkeerplaatsen in de gemeente. Niet toevallig gebeurde dit op de Internationale Dag voor Personen met een Handicap. Ook in de rest van de week is er in Schoten verscherpte aandacht om misbruiken in dit verband tegen te gaan.

Personen met een beperking kunnen bij de overheid een speciale parkeerkaart aanvragen om gebruik te kunnen maken van aangeduide gehandicaptenparkings. Helaas worden die kaarten niet altijd gebruik door mindervaliden, maar worden ze ook al eens doorgegeven aan andere mensen, bijvoorbeeld na een overlijden van de gehandicapte.

Met dat soort inbreuken wil de politie Schoten komaf maken. Deze week hanteert men zelfs een nultolerantie. Sinds kort beschikt de politie trouwens over een handige app om ‘valse’ gehandicaptenkaarten op te sporen. Over heel 2018 werden er op het Schotense grondgebied tot nu toe 157 foutparkeerders op gehandicaptenplaatsen beboet. Door acties als die van deze week hoopt de politie bij de automobilisten een grotere bewustwording te creëren en zo het probleem terug te dringen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.