Poetsvrouw belde met overvallers van 73-jarige zakenman

Amper een half uur na de overval op 8 november opende de politie een klopjacht op de brutale daders.
Marc De Roeck Amper een half uur na de overval op 8 november opende de politie een klopjacht op de brutale daders.
Een 37-jarige poetsvrouw is aangehouden op verdenking van een brutale overval op een 73-jarige alleenstaande bewoner uit Schoten. Ook een 20-jarige vriend van de poetsvrouw zit in de cel.  De Albanese poetsvrouw ontkent haar betrokkenheid. “Ik ben ook een slachtoffer”, zegt zij. 

De feiten dateren van 8 november 2018. Die dag werd een Nederlandse alleenstaande zakman  in zijn villa in de Elfenbankdreef in Schoten overvallen.  De man werd langs achter aangevallen en kreeg zware slagen op zijn hoofd.  Hij werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn poetsvrouw werd vastgebonden en kon buren alarmeren. 

Verdacht telefoontje

De federale recherche controleerde de beelden van het ANPR-netwerk op de invalswegen van Schoten. De Elfenbankdreef is een doodlopende straat in een villawijk op de grens van Schoten en Schilde. De speurders kregen zo twee verdachte wagens in beeld. Via telefonie- en zendmastonderzoek ontdekten de speurders dat de gebruikers van de wagens contacten hadden met de poetsvrouw.

Vorige week maandag is de 37-jarige Albanese poetsvrouw uit Merksem aangehouden. Daarna is ook een 20-jarige jongeman uit Leopoldsburg opgepakt.  Een derde Albanese verdachte is geïdentificeerd en wordt opgespoord. Deze man had voor de overval  telefonisch contact met de Albenese poetsvrouw. 

Advocaat Thibaud Delva  verdedigt de poetsvrouw. “Mevrouw werkte al  enkele jaren  bij deze Nederlandse man.  Zij voelt zich net als hem, slachtoffer van de brutale daders. Na de overval is zij opgevangen door slachtofferhulp en is in behandeling geweest bij een psycholoog.  Als zij effectief met de overval te maken had, had zij makkelijk naar het buitenland kunnen vluchten. Zij ontkent elke betrokkenheid. Zij is tweemaal slachtoffer want zij wordt naar eigen zeggen volkomen onterecht opgesloten in de gevangenis. Daarom heeft zij beroep aangetekend tegen haar opsluiting.” 

Amper buit gemaakt

De overvallen Nederlander heeft na de overval camerabewaking rond zijn villa laten installeren. De man lag een tijdje in het ziekenhuis maar is voldoende hersteld en is ondertussen weer thuis.  De 73-jarige Nederlander was  eigenaar van het bedrijf Kempplast dat plastiek platen en zeilen verkocht. In 2014 werd het bedrijf opgedoekt. 

De man werd bij de overval langs achter neergeklopt door de daders. Daarna doorzochten zij het huis maar maakten amper iets buit. 

Buurman Richard Notterdaeme: “Mijn Nederlandse buurman is gelukkig goed hersteld. Ik heb hem met een bebloed hoofd zien liggen net na de overval.  Een half uur eerder had ik wel twee mannen bij hem zien binnengaan. Zij waren te voet en hadden zakken bij.  Het was tien uur, want er was net nieuws op de radio. Een half uurtje later waren zij weer vertrokken. Iemand van de buren heeft het hulpgeroep van de poetsvrouw gehoord en is gaan kijken.”

Bij de buren rees onmiddellijk een verdenking op de poetsvrouw. De overvallers waren amper een half uurtje binnen geweest. Zij waren blijkbaar goed ingelicht over wat zij waar moesten zoeken. 

Het Antwerpse parket kwalificeert de feiten als diefstal met geweld en als wederrechtelijke vrijheidsberoving.  De 37-jarige poetsvrouw komt volgende week voor de Kamer voor Inbeschuldigingstelling. De 20-jarige Limburger verschijnt op 25 april voor de raadkamer die beslist over zijn verdere aanhouding. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Elisa deJong

  Grote schande, om zo grof iemand te slaan. Passende straf hoop ik.

 • Els `T syen

  Ik ben zelf poetsdame ik doe mijn job met hard en ziel en vind dit grof en schandalig dat er zo mensen werken als poetsdame dit hoort ge gewoon niet te doen en geeft ons een slechte naam “””als je deze job niet wilt doen awel begint er dan niet aan “”het is onze taak om de mensen te helpen vooral die het nodig hebben En zo ook een sociaal contact op de bouwen en vooral moet je respect hebben voor elkaar

 • Verstappen Martine

  Gewoon walgelijk .

 • Charlotte De greef

  Walgelijk! Een weerloze 73 jarige man beroven in zijn eigen huis en keihard slagen op het hoofd? Dat is geen diefstal maar poging tot moord. Opsluiten en de sleutel weggooien!

 • Jan vanderwallen

  Schandalige daad. Reden temeer om de vrijheid te nemen om niet iedereen zomaar aan te nemen als poetser. Zware straffen zijn aan de orde.