Meisjeschiro renoveert lokaal

Meisjeschiro Sint-Filippus uit Schoten staat voor aanzienlijke renovatiewerken. Op korte termijn zijn er enkele ingrepen gepland die het chirolokaal energiezuiniger moeten maken. In principe zal de gemeenteraad later deze week een toelage van 26.000 euro toekennen om de kosten te helpen dekken.

De meisjesafdeling van chiro Sint-Filippus is gevestigd in een voormalig schoolgebouw in de Alfons Heulensstraat. Het gebouw op zich is nog vrij degelijk, maar een aantal energiebesparende maatregelen dringt zich wel stilaan op. Zo wordt de enkele beglazing vervangen door hoogrendementsglas, komt er een nieuwe en beter geïsoleerde vloer en worden de oude gaskachels vervangen door een hoogrendementsketel.


Dit alles samen kost de chiro een kleine 50.000 euro. Het gemeentebestuur van Schoten heeft nu de bedoeling om daarvan - conform het plaatselijke subsidiereglement - 26.000 euro voor zijn rekening te nemen. "De rest financieren we zelf, met geld dat we de voorbije jaren bijeen spaarden door de organisatie van allerlei evenementen", klinkt het bij de chiro. Bedoeling is dat er nog dit najaar aan de werken wordt begonnen. (KDC)