Man dient klacht in nadat kat sterft in vossenklem

Dave Switers met de 15 jaar oude Cooper, een van zijn andere katten.
Foto Marc De Roeck Dave Switers met de 15 jaar oude Cooper, een van zijn andere katten.
De eenjarige Sky, een poes uit de omgeving van de Eugeen Verbiststraat, moest een spuitje krijgen nadat ze terechtgekomen is in een vossenklem. Enkele maanden geleden werd ze ook al vergiftigd. Het baasje gaat een klacht indienen bij de politie.

Dave Switers schrok zich woensdag een ongeluk toen hij zijn kat Sky zag thuiskomen. Het beestje kwam helemaal onder het bloed aangekropen. "We zijn er meteen mee naar de dierenarts gegaan, want het was duidelijk dat het ernstig was", vertelt Dave. "De dierenarts kon niet anders dan haar meteen te laten inslapen. Ze had meerdere openbeenbreuken, teentjes waren afgerukt en de staart was gebroken. Blijkbaar heeft ze zichzelf kunnen bevrijden. De dierenarts was vrij duidelijk: ze heeft geklemd gezeten in een klem. Dus voor diegene die het nodig vond om een klem te plaatsen die overigens verboden zijn: proficiat. Je bent geslaagd in je opzet."


Volgens Dave Switers moet er een kattenhater in de buurt zitten. "Enkele maanden geleden heeft onze kat ook al eens aan een infuus moeten hangen dagen aan een stuk", vertelt Dave. "Toen was ze blijkbaar vergiftigd. We gaan nu naar de politie stappen voor een klacht tegen onbekenden. We hebben nog katten en honden. En in de buurt zijn er nog mensen met huisdieren. We willen nog meer dingen voorkomen." (VTT)