Hondenclub moet terrein nog niet verlaten

Voorzitter Louis Vleminckx, Frans Nieuwjaers en Thomas Van Hoof van de hondenclub De Moedige Bijters.
De Scheirder Voorzitter Louis Vleminckx, Frans Nieuwjaers en Thomas Van Hoof van de hondenclub De Moedige Bijters.
Hondenclub De Moedige Bijters uit Schoten zal dan toch niet voor het einde van dit jaar haar lokaal aan de Hoogmolendijk moeten verlaten. De vereniging moest normaal plaats maken voor de verbreding van het nabijgelegen Albertkanaal, maar die werken zijn voor enkele maanden uitgesteld. Intussen zoeken de hondenliefhebbers nog steeds naar een alternatieve locatie.

Even respijt voor hondenschool De Moedige Bijters uit Schoten. Enkele maanden geleden kreeg het clubbestuur te horen dat men weg moet van het terrein dat men al 33 jaar huurt langs het Albertkanaal, maar de vooropgestelde timing is gewijzigd. Normaal had de hondenclub nog dit jaar haar stek moeten ontruimen, maar dat blijkt nu nog niet nodig te zijn. De reden is dat de verbreding van het kanaal wat langer dan voorzien op zich zal laten wachten. "Onder het kanaal lopen op die plaats enkele leidingen en die moeten worden verlegd vooraleer wij kunnen beginnen", zegt Liliane Stinissen van kanaalbeheerder De Vlaamse Waterweg. "Wij zijn hierbij afhankelijk van andere partijen en die hebben ons nog geen planning kunnen bezorgen. Daardoor wordt de kanaalverbreding sowieso een paar maanden uitgesteld. Dit jaar zal er niks meer gebeuren. Wellicht wordt de eerste schop pas tegen het einde van de lente van 2018 in de grond gestoken."


Bij De Moedige Bijters reageert men gematigd positief op deze ontwikkeling. "Het geeft ons iets meer tijd om verder te zoeken naar een nieuwe locatie, maar die zoektocht blijft stroef verlopen", geeft secretaris Frans Nieuwejaars aan. De Moedige Bijters - dat ongeveer driehonderd leden telt - hoopt in Schoten of in de onmiddellijke omgeving te kunnen blijven. (KDC)