Het Rockhuis volgt Pop- en Rockatelier op

In Schoten is een nieuwe vzw opgericht die muzieklessen geeft: Het Rockhuis. Initiatiefnemer Marc Segal gaf eerder les in het Pop- en Rockatelier.


"Heel wat leerlingen vonden het jammer dat het Pop- en Rockatelier er mee stopte", zegt drumleraar Marc Segal. "Ik contacteerde gitarist Willy Löfgren en samen besloten we een soort van doorstart te maken. Sinds deze week zijn we via een nieuwe vzw opnieuw begonnen met muzieklessen. Met Andy Van Vlierberghe haalden we intussen nog een derde leraar in huis. Met ons drietjes hebben we nu een veertigtal leerlingen. Je kan hij ons drums, gitaar en basgitaar leren spelen en dat aanbod willen we in de toekomst nog verder uitbreiden. De lessen vinden plaats in een lokaal van het Schotense jeugdhuis Kaddish en bij Willy Löfgren thuis in Aartselaar."


Het Pop- en Rockatelier hield er deze zomer mee op omdat heel wat leerlingen hun inschrijvingsgeld niet of steevast te laat betaalden. Het Rockhuis probeert dat probleem nu op zijn manier te counteren. "Wie op voorhand betaalt voor een heel jaar krijgt korting", legt Marc Segal uit. "Wie dat niet wil, kan per tien lessen betalen. Het tarief is dertig euro per lesuur." Meer info op www.hetrockhuis.be. (KDC)