Gemeente denkt aan parking onder school

Het gemeentebestuur van Schoten broedt op plannen om een ondergrondse parking voor maar liefst 120 voertuigen te bouwen in het centrum, onder de Sint-Cordulaschool. De bouw van de parkeergarage zou ongeveer 2,5 miljoen euro gaan kosten. Een concrete timing is er echter nog niet.

De plannen voor de ondergrondse parking werden eerder deze week gelanceerd tijdens een vergadering tussen vertegenwoordigers van het gemeentebestuur en de lokale middenstandsvereniging AMBS. De plaatselijke handelaars zijn al langer vragende partij voor meer parkeergelegenheid in het Schotense centrum.

120 plaatsen

"Bedoeling is dat de parking gedeeltelijk onder het Gelmelenpark en gedeeltelijk onder de Sint-Cordulaschool komt", verklapt schepen van Lokale Economie en Openbare Werken Wouter Rombouts (N-VA).


"De school heeft ook bouwplannen en eventueel kunnen we dan één en ander combineren. De voorziene 120 extra parkeerplaatsen zijn absoluut welkom in ons overvolle centrum."


De gemeente zou 2,5 miljoen uittrekken voor de bouwwerken, maar veel meer details zijn er op dit moment nog niet gekend, want de plannen zijn nog vrij embryonaal. Het hele project moet dan ook nog langs de gemeenteraad passeren.


"We roepen alle partijen op om ons voorstel te steunen en kijken uit naar een succesvolle samenwerking met de school", besluit schepen Rombouts hoopvol.


Wordt ongetwijfeld vervolgd. (KDC)