"Geert was bij iedereen populair"

ROUWMOMENT VOOR VERONGELUKTE AUTOHANDELAAR

Vrienden en familie zoeken steun bij mekaar voor de autohandel van de verongelukte Geert Van Hoof (49).
Patrick Lefelon Vrienden en familie zoeken steun bij mekaar voor de autohandel van de verongelukte Geert Van Hoof (49).
Tientallen vrienden, familieleden en collega's hebben gisteravond aan het autoplein van Geert Van Hoof (49) aan de Brechtsebaan in Schoten gerouwd om het verlies van hun verongelukte vriend. "Geert was een man van de lach, hij was bij iedereen graag gezien", vertellen vrienden. Ook voetbalploeg Simikos stuurde een delegatie om hun sponsor hulde te brengen.

Geert (49) kwam zaterdagnacht samen met Chris Van de Walle (44) uit Wommelgem om bij een verkeersongeval met een Porsche op de Houtlaan in Wijnegem. Een zeventigtal familieleden, vrienden en collega's kwamen gisteravond samen aan de poort van het autoplein op de Brechtsebaan. Het terrein ligt tussen taverne den Botermelk en het tankstation. Geert van Hoof baatte er al een vijftal jaar zijn handel in tweedehandsauto's uit. Het terrein is maandagavond nog helverlicht maar de poorten blijven voor goed gesloten. Enkele aanwezigen hebben fakkels meegebracht en op de gesloten poorten vastgemaakt.


Vriend en collega Alain Pype is verrast door de grote opkomst. In enkele uren tijd is de oproep via sociale media tientallen keren gedeeld. Na een mum van tijd vormt zich een aanzienlijk groep rouwende mensen op het fietspad voor de autozaak.


Alain Pype: "Geert had hier zijn zaak maar hij woonde enkele straten verderop in de wijk. Iedereen die in de wijde omgeving iets met auto's te maken had, kende Geert. Hij kwam overal en was overal graag gezien. Altijd klaar voor een lach en een zwans. Als zo'n levenslustig iemand totaal onverwacht uit je leven wordt gerukt, is dat een schok. Zowel voor de familie als voor vrienden zoals ik, die Geert al meer dan 30 jaar ken."


Ook de familie van Geert is op het rouwmoment. De ouders en drie zussen van Geert krijgen veel troostende knuffels of handdrukken. In alle droevenis is het voor hen hartverwarmend te zien hoe populair hun zoon wel was.

Aan de poort van het autoplein werd Geert herdacht met een bloemetje en een kaarsje.
Christian Smits Aan de poort van het autoplein werd Geert herdacht met een bloemetje en een kaarsje.

Lach

"Zaterdag is Geert nog op de zaak geweest", vertelt een collega uit Wijnegem, "Ik noemde hem altijd de man uit het land van de lach. Altijd was hij goed gezind. Wij maakten nog plannen om binnenkort naar zee te gaan en ne keer te gaan 'snijen'. En zie mij hier nu staan, amper twee dagen later."

Autosector

Geert was zijn hele leven actief in de autosector. Hij had vroeger een zaak aan het rondpunt in Wommelgem, werkte dan als zelfstandig verkoper en startte daarna zijn autohandel op aan de Brechtsebaan in Schoten. Het was zeker geen exclusieve zaak. Iedereen vond er een een tweedehandsauto naar zijn budget.

De aanwezigen blijven zich afvragen hoe het ongeval op de Houtlaan in Wijnegem is kunnen gebeuren. De kleine verzakking moet wel de oorzaak zijn geweest dat de Porsche onbestuurbaar werd.

Vriend Alain Pype: "Geert was een levensgenieter en dronk graag zijn whisky. Maar één ding deed hij dan nooit: achter het stuur kruipen. Dus wij zijn overtuigd dat Geert niet reed met zijn Porsche. Het andere slachtoffer kennen wij niet. Geert had hem pas die avond leren kennen. Het is voor ons ook niet duidelijk waar zij naartoe reden. Het laatste wat wij weten, is dat Geert en die andere man mekaar ontmoetten in den Botermelk en daar samen zijn vertrokken."

Simikos

Op het herdenkingsmoment waren ook spelers van voetbalploeg Simikos uit Schoten. Geert sponsorde één van de ploegen waarin ook zijn neefje speelde.