Gerecht bespreekt zaak vermoorde Steve Huypens met familie

De familie van de vermoorde Steve Huypens (39), die al tien jaar op een proces wacht, heeft samen gezeten met het Antwerpse parket-generaal. Dat onderzoekt hoe ze de moordenaar van Huypens - die in Duitsland een levenslange straf uitzit voor een andere moord - alsnog tot verantwoording kan roepen.


De moord dateert van 30 november 2007. Autohandelaar Steve Huypens stapte kort na de middag zijn kantoor van P&S-autohandel op de Turnhoutsebaan binnen en werd er neergeschoten.


Na enkele maanden werd de dader gevonden: Fred Wittig, een Duitse crimineel die in eigen land al een Turkse autohandelaar had vermoord en daar momenteel een levenslange straf voor uitzit.


Het Antwerpse gerecht probeerde de moordzaak op Steve Huypens over te hevelen naar het Duitse gerecht, zodat Wittig in één proces voor de twee moorden kon terechtstaan. Dat is tot niet gelukt. De Duitse advocaat van Wittig verzet zich halsstarrig tegen uitlevering van de moordverdachte. De reden? Zijn cliënt dreigt in ons land voor een tweede keer tot een levenslange straf veroordeeld te worden.


De familie van de vermoorde Huypens heeft de zaak gisteren besproken met het Antwerpse parket-generaal. Ze hoopt dat er in Antwerpen een proces komt - desnoods laat Wittig verstek. "Op die manier kunnen we dit hoofdstuk achter ons laten. En misschien eindelijk ook eens een schadevergoeding krijgen", zegt Liliane, de moeder van Steve. (BJS)