Politie identificeert vandaal die na rijverbod uit frustratie politiepost beschadigde

Met een deksel van een vuilnisbak sloeg hij het glas van de deur aan diggelen
Bollen Met een deksel van een vuilnisbak sloeg hij het glas van de deur aan diggelen
De voordeur van de politiepost in Scherpenheuvel werd zondagnacht 6 december rond 2 uur beschadigd. Met een deksel van een vuilnisbak werd het glas in de voordeur stukgegooid. 

Het deksel werd ontvreemd ter hoogte van de rotonde aan de August Nihoulstraat met de Basilieklaan. Op basis van een buurtonderzoek, en een analyse van camerabeelden, verzamelde de politie voldoende harde bewijzen.

De man bekende de feiten tijdens een verhoor op 8 januari. Het betreft een 20-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem. Op 5 december 2018 rond middernacht werd dezelfde man door de politie uit het verkeer gehaald, omdat reed onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden. Hij was hierdoor dusdanig gefrustreerd en kwaad op zichzelf dat hij in een opwelling de schade toebracht. De man zal de schade vergoeden. Het proces-verbaal wordt aan het parket overgemaakt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.