Magic Flowers print Rode Duivels op rozen

Magic Flowers kan de rozen wegens copyright niet verkopen.
Foto Bollen Magic Flowers kan de rozen wegens copyright niet verkopen.
Bloemenzaak Magic Flowers aan de Diestsestraat in Scherpenheuvel-Zichem heeft speciaal voor onze Rode Duivels rozen gemaakt met daarop de afbeelding van alle spelers van het team.

"Sinds mei runnen we onze winkel die als specialiteit afbeeldingen en teksten op bloemen print", vertellen de zaakvoerders Petra Jacquemijn en Koen Moors. "Naar aanleiding van het WK en de prachtige prestaties van onze Belgische ploeg hebben we nu de Rode Duivels op witte rozen geprint. Die foto is geplaatst op de sociale media en kent enorm veel succes. We roepen iedereen op om deze foto te liken en zoveel mogelijk te delen om onze Duivels te steunen. We kunnen de rozen helaas niet verkopen, omdat er copyright op de foto's zit. Maar we hebben nu ook, na de winst tegen de USA, rozen gemaakt met daarop de Belgische vlag en de slogan 'Yes, we can'. Die kunnen natuurlijk wel aangekocht worden en die vliegen deur uit."

Speciale printers

"Niet alle rozen zijn geschikt om bedrukt te worden", zegt Petra. "Wij gebruiken enkel grootbloemige rozen van zeer goede kwaliteit. Wij kunnen printen op voornamelijk rozen, callassen en tulpen. De speciaal ontworpen printers zijn we in Azië gaan halen. Deze zijn voorzien van een mal waar de bloem in past zonder ze te kwetsen. De rozen worden eerst zorgevuldig ontdaan van alle overbodige doornen en bladeren en iedere roos wordt met grote zorg behandeld en geperfectioneerd. Het blaadje dat bedrukt wordt, krijgt een vernislaagje om te voorkomen dat de inkt uitloopt. Na het opdrogen van de vernislaag kan men erop printen wat men maar wil. Elke gelegenheid kan aan bod komen, van verjaardag, geboorte, huwelijk tot ziekenbezoek. Het bedrukken van de roos neemt, met het drogen van de vernislaag erbij, maximum 5 minuutjes in beslag. Mensen kunnen er dus gerust op wachten terwijl er een boeketje klaargemaakt wordt. Door een roos te personaliseren is het terug aangenaam om iemand een bloemetje te geven. Het is niet alleen fijn voor diegene die het afgeeft, maar ook zeer hartverwarmend voor de mensen die het krijgen. Vandaar de slogan van Magic Flowers: Flowers with a message." (VDT)