Ereschepen Petrus Vanwelden is overleden

Zichem


Petrus Vanwelden, ere-schepen van Scherpenheuvel-Zichem, is gisteren overleden op 82-jarige leeftijd. Vanwelden zat dertig jaar in de gemeentepolitiek. Hij was zes jaar gemeenteraadslid van 1977 tot 1983 en daarna 24 jaar schepen voor CD&V. In 1983 werd hij schepen van Burgerlijke Stand, Bevolking en Landbouw. In 1995 werd hij eerste schepen met dezelfde bevoegdheden, naast Senioren en Huwelijksjubilea. Hij behield deze functie tot eind 2006. De gemeenteraad verleende hem op 28 december 2006 de titel van ere-eerste schepen. "Ik heb hem toen ook in de bloemetjes gezet voor zijn dertig jaar inzet in de gemeentepolitiek", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V). "Petrus was toegewijd en plichtsbewust. Als schepen was hij heel toegankelijk. Iedere inwoner kon bij hem terecht met grote en kleine vragen."


"In die 24 jaar als schepen voltrok hij vele huwelijken en bezocht hij alle echtparen die hun huwelijksjubileum vierden. Daar maakte hij zijn werk van. De jubilarissen wist hij te verassen met grappige verhalen en een goed voorbereid overzicht van hun levenswandel. Petrus was de grote bezieler van de seniorenwerking in de stad en organiseerde onder meer de jaarlijkse seniorenfeesten. Ook voor de plaatselijke landbouwers was hij een vast aanspreekpunt."


Vanwelden verbleef al een tijdje in het rusthuis in Rillaar. De afscheidsplechtigheid vindt zaterdag plaats om 10.30 uur in de basiliek van Scherpenheuvel. (VDWT)