Dertien bestuurders lopen tegen de lamp

In de nacht van zaterdag op zondag werden op het grondgebied van Diest en Scherpenheuvel-Zichem enkele bestuurders tijdens een controleactie uit het verkeer gehaald. 12 bestuurders hadden te veel gedronken en één was er onder invloed van drugs.


Een 16-jarige jongen uit Scherpenheuvel die een opgedreven bromfiets bestuurder legde een positieve speekseltest (drugs) af. Ook bleek hij in het bezit van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen, zijn bromfiets die niet ingeschreven noch verzekerd bleek werd in beslag genomen.


Op de Halensebaan in Diest bleken een 55-jarige man uit Zelem en een 51-jarige man uit Ham onder invloed van alcohol. Hun rijbewijs werd rijbewijs ingehouden voor respectievelijk zes uur en 15 dagen.


Op de Diestsestraat ter hoogte van de Prinsenbosstraat in Scherpenheuvel-Zichem werd het rijbewijs van een 42-jarige man uit Zichem en een 53 jarige Leuvenaar voor drie uur ingehouden. Een 53-jarige man uit Scherpenheuvel moest voor zes uur zijn rijbewijs inleveren.


Op de Schransstraat in Scherpenheuvel-Zichem moest een 35-jarige vrouw uit Tielt voor drie uur inleveren en kregen een 42-jarige man uit Paal en een 48-jarige man uit Leuven een rijverbod van 6 uur. Een 28-jarige man uit Herselt had ook een rijverbod van drie uur opgelopen maar vertrok echter opnieuw met zijn voertuig voor de drie uur verstreken waren. De politie kon hem echter onderscheppen.


Aan Schoonaerde in Diest mocht een 42-jarige man uit Beverlo voor 3 uur niet meer achter het stuur en van een 29-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem en een 38-jarige man uit Halen werd het rijbewijs ingehouden voor 6 uur. (KBG)