De Dreef ligt opnieuw vol vuilnis

De Dreef ligt opnieuw vol vuilnis.
Tom Van de Weyer De Dreef ligt opnieuw vol vuilnis.
‘De Dreef’, het weggetje van de Basilieklaan naar het Peeterskasteel, ligt de jongste tijd opnieuw bezaaid met zwerfvuil. Zakken met etensresten, lege flessen en een kerstboom ontsieren het straatbeeld. De verdoken plaats blijft gevoelig voor sluikstort.

Dagelijks passeren wandelaars door het paadje en schudden meewarig het hoofd. “Waarom komen mensen hun kerstboom hier dumpen, terwijl je hem gewoon voor de voordeur kunt zetten? De stadsdiensten kwamen ze donderdag ophalen. Wat doet de wijkagent aan dit probleem? De pastoor moet nog maar eens iemand sturen om dit op te ruimen. Hij zou best wekelijks een ploeg op ronde sturen.”

Bij de poort heeft iemand een kerstboom achtergelaten.
Tom Van de Weyer Bij de poort heeft iemand een kerstboom achtergelaten.

De voorbijgangers aarzelen als we hen vragen naar sociale controle. “We willen liever niemand tegen de borst stuiten. ’s Avonds blijven we hier gewoonlijk weg. Er loopt te veel raar volk rond.” De eigenaar van het belendende appartement doet ’s avonds de ijzeren poort dicht, in de hoop dat het mensen weerhoudt om binnen te komen, maar veel haalt dat niet uit. 

De gemeente is niet verantwoordelijk voor het pad, maar vzw Parochiale werken, eigenaar van het Peeterskasteel in de Rozenstraat. Pastoor Luc Van Hilst heeft niet meteen een oplossing, maar zal iemand sturen om het vuilnis op te ruimen.

Een zak vol etensresten.
Tom Van de Weyer Een zak vol etensresten.
Lege flessen.
Tom Van de Weyer Lege flessen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eddie Theys

    Is dat een officiële openbare weg?? Zoniet : plaats ook aan de kant van het Peeterskasteel een poort en sluit die af. Geef een sleutel aan de personen ( aanliggende bewoners) die deze doorgang nodig hebben.