Klimaatsubsidie voor bosuitbreiding en trage weg

De gemeente wil een bos- en groenoppervlak van 70 hectare groot creëren.
BELGA De gemeente wil een bos- en groenoppervlak van 70 hectare groot creëren.

Schelle heeft een klimaatsubsidie toegekend gekregen voor een bosuitbreiding en de aanleg van een trage weg. Het project past binnen de ambitie van de gemeente Schelle om tegen 2020 klimaatneutraal te zijn en haar bos- en groenoppervlakte uit te breiden naar 70 hectare.

“De afgelopen jaren investeerden we in de aankoop van 7 hectare grond aan de Tuinlei”, zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V). “Dat gebied zal de komende jaren ingericht worden om een meerwaarde te creëren voor de inwoners van Schelle, lokale organisaties en voor het klimaat. Het zal tevens een aansluiting vormen op het bestaande Berrenheibos, dat de komende jaren zal worden uitgebreid en ruimte zal bieden voor natuur en recreatie. Het terrein krijgt verschillende invullingen, die elk met de grootste aandacht voor het klimaat gerealiseerd zullen worden. Er is een luik rond bebossing en een luik dat de aanleg van een trage weg omvat. De nieuwe trage weg fungeert als ontsluiting van de toekomstige Chirolokalen met het bestaande netwerk van fiets- en wandelpaden in Schelle en de omringende gemeenten.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.