Familiehof bouwt 64 serviceflats

GLOEDNIEUWE ASSISTENTIEWONINGEN VERKOCHT VANAF 150.000 EURO

Zo zal residentie Den Biezerd eruitzien. Tegen eind 2016 moet het project zijn opgeleverd en kunnen de bewoners er hun intrek nemen.
Foto Kos Zo zal residentie Den Biezerd eruitzien. Tegen eind 2016 moet het project zijn opgeleverd en kunnen de bewoners er hun intrek nemen.
Woonzorgcentrum Familiehof in Schelle gaat uitbreiden. Bouwpromotor Gands uit Antwerpen bouwt in Niel 64 assistentiewoningen (op 700 meter van het rusthuis) waarvan Familiehof de dienstverlening zal verzorgen. Bewoners kunnen daar genieten van zorg op maat, 24 uur op 24 medische bijstand én de modernste technologie.

Tegen het najaar van 2016 moeten er in de Rector De Somerstraat in Niel 64 seniorenflats verrijzen. De assistentiewoningen worden verdeeld over drie gebouwen en hebben een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte op het gelijkvloers van ongeveer 120 vierkante meter groot. Verder beschikt 'Residentie Den Biezerd', zoals het project heet, over 48 ondergrondse parkeerplaatsen, 64 bergruimtes en drie grote fietsenrekken met oplaadpunten voor elektrische fietsen.


Het Schelse WZC Familiehof gaat optreden als permanente zorgassistent en beantwoorden aan de zorgvraag van de bewoners. "We waren al langer aan het kijken naar de mogelijkheid om ons zorgaanbod te verruimen en assistentiewoningen te creëren ", zegt directeur Koen Valgaeren. "Maar we hadden het probleem dat bij ons in Schelle de ruimte te beperkt was. De realisatie van Residentie Den Biezerd, op nauwelijks 700 meter van ons rusthuis, is een ideale oplossing."

Zelfstandig blijven

De bewoners kunnen er gebruikmaken van dezelfde diensten die in Familiehof worden aangeboden. Al worden ze wel gestimuleerd om hun zelfstandigheid te behouden. "Iemand die hier komt wonen, heeft de vrijheid om alles voor zichzelf te regelen. Maar bij vragen of nood staan we dag en nacht klaar. Elk appartement is voorzien van een oproepsysteem dat ons toelaat heel snel te reageren en meteen een juiste inschatting te maken van de situatie", aldus Valgaeren.


Elke serviceflat is verder uitgerust met internet en een tablet met SmartAssist, waarmee bewoners permanent in contact staan met de buitenwereld. Informatie over hun afspraken, het weerbericht of het nieuws kunnen ze letterlijk in één klik raadplegen. Voor animatie wordt eveneens gezorgd door Familiehof. "We willen dat het de bewoners aan niets ontbreekt. Ze kunnen bijvoorbeeld een beroep doen op onze pedicure of kapper, deelnemen aan onze kaart- of bingoactiviteiten of mee met ons op uitstappen gaan."


Terwijl Familiehof de dienstverlening voor haar rekening neemt, treedt projectontwikkelaar Gands op als bouwpromotor. "De komende jaren bouwen we minstens 550 'all-in' assistentiewoningen over heel Vlaanderen. Daarmee willen we inspelen op de alsmaar toenemende vergrijzing. Maar de zorgverstrekking is natuurlijk ook cruciaal en daarvoor hebben we met Familiehof hier een goede partner gevonden", zegt sales manager Dieter Gielen van Gands.

Nog maar 9 te koop

Van de 64 voorziene assistentiewoningen zijn er momenteel nog maar negen beschikbaar. De kostprijs schommelt tussen de 150.000 en 180.000 euro. Je kan jezelf bij Familiehof alvast aanmelden op de wachtlijst. Meer info over het project is te vinden op de website www.gands.be.