Nieuwe kleuterschool en kinderopvang feestelijk geopend

De eerste kleuters kunnen al spelen in Hoogvelden.
Foto Aerts De eerste kleuters kunnen al spelen in Hoogvelden.
De gemeente Rumst heeft er een nieuwe kleuterschool én buitenschoolse kinderopvang (BKO) bij. Die werden gisteren feestelijk geopend in Hoogvelden, vandaag kunnen de eerste kindjes er starten. Aan het project hangt een prijskaartje van zo'n 400.000 euro.

"De plannen voor onze nieuwe BKO (met de naam 'Hupsakee', red.) waren helemaal klaar en de werf was zelfs al opgestart, toen het idee ontstond om op dezelfde locatie ook een kleuterschool te bouwen. De gemeentelijke lagere school Eikenlaar had geen kleuterafdeling, in De Wingerd stonden al kleuters op de wachtlijst. We wilden zeker niet gaan concurreren met deze Vrije Basisschool, maar wél alle kinderen de kans geven om in hun eigen gemeente naar school te gaan", zegt burgemeester van Rumst Geert Antonio (N-VA).

Nieuwbouw?

"Hoogvelden ligt vlakbij basisschool Eikenlaar, dus dat is ideaal. Een meerkost is er niet, want de lokalen werden al aangepast en ingericht voor de BKO en zijn dus meteen geschikt als kleuterklassen. Bovendien is de BKO er enkel na de schooluren en in vakanties aan de slag, nu zal het gebouw ook tijdens de schooluren worden gebruikt. In totaal hebben we in Hoogvelden plaats voor 48 kleuters - en die plaatsen zijn al bijna volzet - verdeeld over twee klassen. Onze nieuwe juffen zijn Sofie en Kim. Na school nemen Jessie, Kay en Lynn van de BKO over.


Als we deze kleuterafdeling nog verder willen uitbouwen, zullen we uiteindelijk toch gaan voor een volledige nieuwbouw met vier kleuterklassen. We hebben daarvoor ruimte naast de parking in de Processieweg, maar echt concrete plannen zijn er nu nog niet." (EDT)