Tweede brand in acht maanden in pas gerenoveerde droogtoren landbouwbedrijf

Hoewel de boer pas een miljoen investeerde in brandveiligheid brak gisterenmorgen opnieuw brand uit in de droogtoren.
AHK Hoewel de boer pas een miljoen investeerde in brandveiligheid brak gisterenmorgen opnieuw brand uit in de droogtoren.
Gisterenmorgen omstreeks 5.30 uur brak brand uit in een droogtoren van een landbouwbedrijf aan de Wingenesteenweg in Doomkerke bij Ruiselede. "Na de vorige brand heb ik zwaar geïnvesteerd in brandveiligheid, en toch heb ik het weer zitten", reageert zaakvoerder Koen De Baets.

"Ik lag in de zetel toen mijn vrouw plots kwam zeggen dat er wellicht brand was in één van de droogtorens", vertelt landbouwer Koen De Baets. "Ik geloofde haar eerst niet. Toen we gingen kijken, zagen we inderdaad vlammen uit de droogtorens komen. Ik heb meteen de brandweer verwittigd."


De brandweer snelde meteen massaal ter plaatse. In de droogtoren worden aardappelresten gedroogd om verwerkt te worden in dierenvoer. Omdat het vuur zich in de technische ruimte bevond, was het erg moeilijk te bestrijden. De brandweerlui waren urenlang in de weer.


In april dit jaar kreeg het landbouwbedrijf ook al te maken met een zware brand. Ook toen ontstond vuur in de droogtorens. "Ze waren toen zo goed als vernield", zegt Koen De Baets. "Mijn echtgenote en ik lieten de droogtorens daarna renoveren voor zo'n miljoen euro. Daarbij werd ook gezorgd voor extra brandveiligheid. Pas in september zijn we terug begonnen met de droogtorens. En nu staan we hier weer. Na die dure investering kunnen we niet anders dan verder doen, al zal het nog iets meer met tegenzin zijn."


(AHK)