Orfeo buigt zich over relatie tussen ethiek en esthetiek

De concertzaal van Piano's Maene in Ruiselede
rv De concertzaal van Piano's Maene in Ruiselede
Naar jaarlijkse gewoonte pakt de cultuurraad van Ruiselede op 2 februari uit met het culturele event Orfeo in de concertzaal van Piano’s Maene. Dit keer maakt psychiater Dirk De Wachter er zijn opwachting. Het evenement is inmiddels volledig uitverkocht.

De avond bestaat zoals altijd uit een combinatie van muziek en woord. Het muzikale luik wordt dit keer verzorgd door hoboïst Bram Nolf en pianist Daan Vandewalle. Hun muziek wordt gecombineerd met een lezing van de Leuvense psychiater Dirk De Wachter. Samen buigen ze zich over de vraag of schoonheid en kunst in het algemeen van ons betere mensen kan maken. Onder de noemer ‘Van de Schoonheid en de Troost’ onderzoeken ze de relatie tussen esthetiek en ethiek.

Het optreden start om 20 uur in het auditorium van Piano’s Maene in de Ommegangstraat 58. Wie nog kaarten wil, is er aan voor de moeite. Het evenement is helemaal uitverkocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.